A II. Ipolyi Arnold Szlovákiai Magyar Népmesemondó Verseny elődöntője

A II. Ipolyi Arnold Szlovákiai Magyar Népmesemondó Verseny elődöntője

Nagy érdeklődés mellett, hatvan versenyző részvételével zajlott tegnap és ma a népmesemondó verseny füleki elődöntője. Május 10-én és 11-én pedig Várhosszúrétre várják a következő regionális elődöntő résztvevőit.

A megmérettetés mindkét napon 9.00 órakor kezdődik, a prezentáció és rövid megnyitó után lépnek színpadra a mesemondók, akik többek között Kassáról, Tornaljáról, Rozsnyóról, Naprágyból és Pelsőcről érkeznek. Míg a felkészítők a délutáni szakmai értékelésen vesznek részt, a gyerekek ellátogatnak a helyi kézműves házba, ahol kézműves foglalkozások várják őket, majd következik az eredményhirdetés.
A füleki és hosszúréti válogatókat követően május 17-én Zsigárdon, 18-án Kürtön lesznek még regionális elődöntők. A verseny döntőjének időpontja: 2011. június 6. (a Duna Menti Tavasz országos döntője előtti nap) – Dunaszerdahely.

A Csemadok Művelődési Intézete a szlovákiai magyarság kiemelkedő néprajzkutatójának és folklórgyűjtőjének, Ipolyi Arnoldnak tiszteletére másodízben hirdette meg fent nevezett versenyét, melynek célja a magyar népmesekincs, illetve annak hagyományos módon történő előadásának népszerűsítése. A verseny célja a magyar népmese műfaji és táji jellegzetességeinek megjelenítése, a hagyományos mesemondás sajátosságainak megtartása a színpadi mesemondás keretei között is.

forrás: www.csemadok.sk

Dátum: 2011-05-05
Helyszín: Várhosszúrét,

 



Hagyj üzenetet