Pozsonyban folytatódik a gömöri évad

Pozsonyban folytatódik a gömöri évad

Régiónk történetének, néprajzának és természeti kincseinek egy szeletét igyekszik közelebb hozni a pozsonyi látogatókhoz a hamarosan nyíló, változatos tárlatok sorozata.
A Gömör című tematikus kiállítássorozat keretében 2011. május 12-én 16.30 órai kezdettel zajlik a pozsonyi Brämer-kúriában A Gömöri fazekasok üzenete, Világörökség a föld mélyében, A Szlovák-karszt barlangász személyiségei és a Rozsnyói céhek elnevezésű kiállítások megnyitója.

A gömöri évad idén februárban két tárlattal kezdődött Pozsonyban. Az egyik kiállítás a csodálatos, 1513-ból származó rozsnyói Metercia (Szent Anna harmadmagával) című festményt mutatta be, a másik pedig ízelítőt adott az egykori gömöri vasöntő mesterek míves munkáiból. A Gömör című kiállítássorozat mostani négy tárlatmegnyitója után még további gömöri vonatkozású kiállítások várhatók szeptember folyamán a fővárosban.

A nagyszabású kiállítás szervezője a SZNM – A Szlovákiai Magyar Kultúra Múzeuma, a Rozsnyói Bányászati Múzeum, a Kassai Kerületi Önkormányzat kulturális intézménye, valamint a Hagyományok és Értékek Polgári Társulás.
A Gömört bemutató kiállításokat Juhász László, a SZK Kormányhivatala Nemzeti Kisebbségek Főosztályának főigazgatója, B. Kovács István rimaszombati gömörológus és Csobádi József, a Rozsnyói Bányászati Múzeum igazgatója nyitja meg. A rendezvény támogatója a Szlovák Köztársaság Kormányhivatala.

Dátum: 2011-05-12
Helyszín: Pozsony,

Csatolmányok:



Hagyj üzenetet