Pályázati felhívás: Szakmai gyakorlat Bauer Edit EP-képviselő brüsszeli irodájában

Pályázati felhívás: Szakmai gyakorlat Bauer Edit EP-képviselő brüsszeli irodájában

Ismét várjuk mindazok jelentkezését, akik megfelelnek az alább található feltételeknek és kedvet éreznek betekinteni az EP mindennapi munkájába és a képviselők tevékenységébe. A pályázat elbírálásakor elsősorban a Bauer Edit tevékenységi területeihez való kapcsolódást vizsgáljuk, de természetesen a nyelvtudást, publikációs és civilszervezeti tevékenységet (ajánlólevél előnynek számít) is figyelembe vesszük.

Bauer Edit európai parlamenti képviselő brüsszeli irodájában folyamatosan lehetőséget biztosít mester- vagy doktorképzésben résztvevő szlovákiai magyar egyetemistáknak és frissen diplomázott fiataloknak európai szakmai gyakorlat megszerzésére.

Feltételek:
– 22-35 év közötti életkor
– egyetemi végzettség (vagy legalább befejezett 3. évfolyam)
– szakirány: humán irányzatok, európai tanulmányok, politikatudomány, szociológiai irányzatok, jog, nemzetközi kapcsolatok (nem kizáró feltétel)
– aktív angol nyelvtudás
– francia és/vagy német nyelvtudás előny!
– felhasználói szintű számítógépes ismeretek
– alapismeret az európai intézményekről, főként az EP működéséről
– érdeklődés belügyek, szlovákiai magyar ügyek, szociális, foglalkoztatási témák, vagy egyenjogúság és női jogok témája iránt
– alkalmazkodóképesség nemzetközi környezethez

A pályázáshoz szükséges beadandó anyagok:
– Angol és magyar nyelvű fényképes strukturált önéletrajz
– Magyar nyelvű motivációs levél (max. 2 oldal, 1,5 sorköz) – kérjük a szövegbe a következő kérdésekre adott válaszokat is belefoglalni:
– Ismeri eléggé az EU, illetve az EP munkáját? Ha nem, Ön szerint mi ennek az oka? Hol találkozott a legtöbb információval? Figyeli az aktuális európai uniós híreket? Ha igen, milyen sajtótermékben / portálon? Melyik témák érdeklik leginkább?
– Van elegendő információja a szlovákiai magyar EP-képviselők tevékenységéről? Ha nem, Ön szerint mi ennek az oka? Hol talál leggyakrabban információt munkájukról? Melyik témákra figyel oda a leginkább?
– Bauer Edit tevékenységi területei közül melyekkel találkozott már tanulmányai / eddigi munkája folyamán? Ezek közül milyen témával szeretne foglalkozni a jövőben?
– Mit vár a gyakornoki munkától? Miben lehet ez a segítségére a jövőben? Milyen témával szeretne behatóbban foglalkozni ottléte alatt?
– Van személyes tapasztalata a hazai magyar civil szervezetek és/vagy az MKP tevékenységével, esetleg ezek valamelyikében tevékenyen is részt vállalt? Konkrétan melyikben, kikkel, mikor és milyen apropóból dolgozott együtt?
– Ajánlólevél a fent említett civil szervezetek vagy az MKP vezető (lehet helyi szintű is) képviselőitől (előnynek számít)

A végleges kiválasztást megelőzően a jelentkezők meghallgatására is sor kerülhet.

Mit kínálunk a gyakornoknak:
– 4-8 hét időtartamú munka (a 2012 márciusa és 2013 márciusa közötti időszakban) a képviselői irodában – a konkrét időpontokat a pályázat nyerteseivel egyeztetjük
– havi ösztöndíj, mely fedezi az utazási, szállás és étkezési költségeket
– bekapcsolódás az EP szakbizottságainak munkájába (FEMM, EMPL, LIBE)
– nemzetközi környezet
– fiatal munkaközösség

Az életrajzot, a motivációs levelet és az esetleges ajánlóleveleket a vincze@editbauer.sk e-mail címre várjuk 2012. január 15-ig.

forrás: SZKC Rozsnyó, Bauer Edit Európai parlamenti képviselő weboldala
fotó: Európai Parlament

Dátum: 2011-12-05


Hagyj üzenetet