Várják a polgárok javaslatait Rozsnyó város díjának jelöltjeire

Várják a polgárok javaslatait Rozsnyó város díjának jelöltjeire

Egy 2011-es önkormányzati határozat nyomán megváltozott a Városnapok időpontja, így későbbre halasztották a Város díjának jelöltjeire tett javaslatok leadási időpontját is.

Az eddig  hagyományosan február elején szervezett Rozsnyói Városnapokat a döntés értelmében idén összekapcsolják a szeptemberi vásárral. A város honlapján olvasható értesítés szerint a Városnapok eredeti programja az időpont változtatás után is megmarad.

A polgármester minden évben a Városnapok keretében osztja ki a legmagasabb városi kitüntetéseket, a Rozsnyó város díszpolgára és a Rozsnyó város díja címeket.

Rozsnyó város díszpolgára díj
Olyan személyeknek adományozzák, akik jelentős módon hozzájárultak a város fejlődéséhez, gyarapodásához, érdekeinek védelméhez és jó hírnevének öregbítéséhez a világban, illetve akik kiváló alkotó tevékenységükkel gazdagították az emberi ismereteket, tudást.

Rozsnyó város díja
adományozható
– a tudományos, műszaki, művészeti, publicisztikai vagy közhasznú tevékenységek területén elért kiváló alkotó tevékenységért és jelentős eredményekért,
– olyan személyek tevékenységének jutalmazására, akik jelentős mértékben hozzájárultak a város gazdasági, kulturális vagy sportéletének fejlődéséhez, hazai és külföldi népszerűsítéséhez,
– emberi életek, a város és polgárai vagyonának megmentésénél kifejtett tevékenységért.

A díj kivételes esetben az illető személy halála után – in memoriam is adományozható.

A polgárok 2012. március 1-ig juttathatják el indoklással ellátott írásos javaslataikat a fenti díjak jelöltjeire postán a következő címre:

Mestský úrad
Odbor všeobecnej a vnútornej správy
Šafárikova 29
048 01 Rožňava

elektronikus postán a helena.sujanska@roznava.sk címre

vagy személyesen a Városi Hivatal ügyfélszolgálati irodájának iktatójába.

forrás: www.roznava.sk

pr-
www.rozsnyovidek.sk

Dátum: 2012-01-27


Hagyj üzenetet