Fölszállott a páva – Népzene- és néptáncvetélkedő

Fölszállott a páva – Népzene- és néptáncvetélkedő

Az MTVA, a Duna Televízió és a Hagyományok Háza 2012-ben Fölszállott a páva címmel népzene- és néptáncvetélkedőt szervez. Az ötmillió forint összdíjazású versenyre 2012. április 30-ig várják a magyarországi és a külhoni jelentkezőket.

Az MTVA, a Duna Televízió és a Hagyományok Háza Fölszállott a páva címmel népzene- és néptáncvetélkedőt hirdet 16–35 év közötti hagyományápoló énekesek, zenekarok és néptáncosok számára.
A szervezők a versennyel tisztelegni kívánnak mindazok előtt, akik Bartók és Kodály szellemi örököseiként az elmúlt négy évtized alatt életben tartották nemzeti kultúránk legősibb ágát, a népi kultúrát. A verseny megrendezését egyúttal az idén megalakulásának 40. évfordulóját ünneplő táncházmozgalom is motiválta. E négy évtizedes munka méltó elismerése, hogy 2011-ben a táncház módszert, mint a szellemi kulturális örökség védelmének magyar modelljét az UNESCO felvette nyilvántartásába.A vetélkedő szervezői a teljes magyar nyelvterületről számítanak együttesekre és szólistákra: április 30-ig lehet jelentkezni adatlap és demófelvétel beküldésével.

Bővebb tájékoztatás, jelentkezési lap és háttérinfók: Hagyományok Háza, Fölszállott a páva FB-profil

www.rozsnyovidek.sk

Dátum: 2012-04-26


Hagyj üzenetet