Borsodi Hegyalja Fesztivál – a szerencsés tizenhármas

Borsodi Hegyalja Fesztivál – a szerencsés tizenhármas

Július 18-22. között 13. alkalommal élvezhetik a hegyaljások a Tiszát, a tokaji borokat, a legizgalmasabb külföldi csapatok és magyar zenészek koncertjeit egyszerre.

Téged is vár a Hegyalja Fesztivál!

A Hegy’ az a hely, ahol nem kell választanod a víz és a bor között, mert a legjobb zenék és a legjobb társaság mellé mindkettőt megkapod. A Borsodi Hegyalja Fesztivál az ország egyetlen olyan négynapos bulija, ahol a fesztiválélményeid a világörökség részévé válnak. Ha unod már a semmibe tartó világvége jóslatokat, ott a helyed a Lucky 13 Hegy’en, hiszen a 13. garantáltan életed legszerencsésebb Hegyalja Fesztiválja lesz. A 13. Borsodi Hegyalja Fesztiválon mindenki ott lesz, aki számít: Rakamaz-Tokaj az elmúlt 13 év alatt az egyetemisták, a menő főiskolás arcok legmozgalmasabb nyári találkozóhelyévé vált. Persze a keleti oldal legnagyobb nyári fesztiválján nem csak velük találkozhatsz: a külföldi fellépők mellett idén is itt lesznek a legjobb hazai zenészek, a legviccesebb stand-uposok, sőt ez az a fesztivál, ahol a legtöbb magyar borásszal találkozhatsz. A Borsodi Hegyalja Fesztiválon együtt készítheted a halászlét, vagy együtt sörözhetsz, Furmint-fröccsözhetsz a kedvenc íróddal, énekeseddel. Sőt, a Lucky 13 Hegy’en idén még az is megtörténhet, hogy főzhetsz annak a fellépőnek vagy akár annak a srácnak / lánynak, akit az elmúlt években csak messziről istenítettél.
Több mint 200 fellépő, evezés, színház, strandolás, boros pincék, izgalmas beszélgetések, az ország legjobb arcaival. A megzenésített nyaralás Rakamaz-Tokajban a színpadokon és a színpadok előtt is vár.

Felelős, környezettudatos fesztiválozás és Hegy’ Karriergyár

A Hegyalja 2012-es felelősségvállalásának jegyében idén új kezdeményezés született. A Hegy’ Karriergyár, amely lehetőséget teremt az állást, illetve gyakornoki helyet kereső fesztiválozók és a munkáltatók, munkaközvetítők, valamint az egyetemek, főiskolák és a leendő hallgatók, pályáztatók és pályázók, helyi vállalkozások és nagyvállalatok találkozására – nyakkendő nélkül, kötetlenül – szintén unikális platform a fesztiválpiacon. A speciális új programhelyszín az országnak abban a régiójában erősíti a lokálpatrióta törekvéseket, és tesz a foglalkoztatottság növeléséért, ahol a helyi nagy gazdasági szereplők és az összesen közel 100 ezer tokaj-rakamazi fesztiválozó és helyi lakó összefogására talán a legnagyobb szükség van.

Felelősségvállalásban és fenntarthatóságban a fesztivál a nemzetközi összehasonlításban is élen jár. A Hegyalja Fesztivál 2012-ben is folytatja azt a környezettudatos szemléletformálást, amelynek számos eleme Rakamaz-Tokajról indult el, és vált országos jelentőségű kezdeményezéssé. Ilyen például a ma már országosan bevezetett re:pohár, amely forradalmasította a fesztiválkultúrát, illetve eredményeként jelentősen csökkenthető a szórakozóhelyeken termelődő szemét mennyisége egész Magyarországon. A sörösdobozokból ékszereket alkotó iparművészek szintén a Hegyalján debütáltak, itt indult az országos gerillakertész mozgalom, és itt alkalmaztak először szürkevizes zuhanyzókat, amelyek jelentősen csökkentették a fesztiválozók által elhasznált víz mennyiségét. Ahogy az elmúlt 12 évben, a Hegy’ a fesztiválozókkal együtt idén is mindent megtesz azért, hogy óvja a világörökségi nyaralás helyszínét, hiszen a fenntartható hegyaljázás határon innen és túl is minden hegyaljás közös ügye.

www.hegyaljafesztival.hu
www.facebook.com/hegyaljafesztival

forrás: Hegyalja Fesztivál

<br /><br /><br /><br />

</body>
</html>

Dátum: 2012-05-07


Hagyj üzenetet