Képzési felhívás: „Helyi és térségi gazdaságfejlesztő menedzser”

Képzési felhívás: „Helyi és térségi gazdaságfejlesztő menedzser”

A Miskolci Egyetem és a Kassai Műszaki Egyetem Gazdaságtudományi Karai 2014 februárjától távoktatási formában országhatáron átnyúló „Helyi és térségi gazdaságfejlesztő menedzser” felnőttképzési tanfolyamot szerveznek.

A KÉPZÉS CÉLJA:

Olyan elméleti és gyakorlati ismeretek nyújtása, melyek birtokában a hallgatók képessé válnak:

  • egyrészről a helyi foglalkoztatást, a helyi piacfejlesztést és a helyi hálózatok építését előtérbe helyező települési és kistérségi, közösségi alapú gazdaságfejlesztés
  • másrészről a térségi gazdasági klaszterek működésének
  • vagy saját vállalkozásuk indításának

tervezésére és menedzselésére.

Speciális célunk a határ menti együttműködések elősegítése, az ehhez szükséges ismeretek átadása és a kapcsolatépítés erősítése.

A KÉPZÉS CÉLCSOPORTJAI:

Az országhatár mindkét oldalán:

  1. Vidékfejlesztési szervezeteknél, települési önkormányzatoknál, szociális szövetkezetekben, CLLD menedzsmentben, gazdasági tevékenységet is végző civil szervezeteknél dolgozók, vagy ott fizetett vagy önkéntes munkát vállalni szándékozók.
  2. Gazdasági klaszterek létrehozását tervező, vagy már létező klaszterekben tagként működő vállalkozások menedzserei, illetve a klaszterek menedzsmentjében dolgozó, szakirányú ismereteiket bővíteni kívánó munkatársak.
  3. Kezdő kisvállalkozók, kiemelten nők.

 

BŐVEBB INFORMÁCIÓ elérhető az alábbi címeken:

Dr. Lipták Katalin, ME-GTK, Világ-és Regionális Gazdaságtan Intézet, liptak.katalin@uni-miskolc.hu, 06-46-565-111/2023

Dr. Natasa Urbančikova TUKE natasa.urbancikova@tuke.sk

KÉPZÉSI TÁJÉKOZTATÓ

A projekt vezetői minden érdeklődőt várnak a képzéssel kapcsolatos tájékoztatóra 2013. november 25-én, hétfőn 14.00 órai kezdettel, helyszín: Rozsnyó, a Szövetség a Közös Célokért Területi Irodája (Rákóczi Magyar Ház, Komensky utca 4., a Tesco mögött).

A rendezvény programja:

Tájékoztató a helyi és térségi gazdaságfejlesztés témakörben induló képzésekről: helyi foglalkoztatás szervező, klasztermenedzser, európai kisvállalkozó

– Bemutató a távoktatási képzés működéséről

– Jelentkezési feltételek ismertetése

A tájékoztatóra várják a vidékfejlesztési szervezeteknél, települési önkormányzatoknál, szociális szövetkezetekben, CLLD menedzsmentben gazdasági tevékenységet is végző civil szervezeteknél irányító, alkalmazott vagy önkéntes munkát vállaló, a helyi gazdaságfejlesztés területén ismereteiket gyarapítani szándékozókat.

A tájékoztatón való részvétel a képzésekre való jelentkezésnél előnynek számít.

-rozsnyovidek.sk

forrás: SZKC

kép forrása: tavoktatas.uni-obuda.hu

 



Hagyj üzenetet