Gyermekvers, meseíró és illusztrátor pályázat

Gyermekvers, meseíró és illusztrátor pályázat

A budapesti GARBO Könyvkiadó pályázatot hirdet mese, gyermekvers és mondóka írására. Pályázni olyan igényes mesékkel, gyermekversekkel és ezek stílusához igazodó illusztrációkkal lehet, melyek eddig még sehol nem jelentek meg nyomtatásban. A beküldött pályaművek a gyermekekhez közelálló bármely témáról mesélhetnek, lehetőleg minél egyedibb formában, stílusban.

Életkor, végzettség vagy foglalkozás tekintetében semmilyen előfeltétel nincs. Bárki pályázhat, aki a 14. életévét betöltötte. A pályaműveket elektronikus úton kell eljuttatni a szerk@garbokiado.hu e-mail címre. Az írott anyagok terjedelme lehetőleg ne haladja meg az 5 gépelt oldalt vagy 10 000 leütést, szóközökkel. Az illusztrációk A5-ös méretben készüljenek. A pályázók nevüket és telefonszámukat tüntessék fel a beküldött íráson.

Beküldési határidő: 2015. február 25.

A beküldött művek elbírálása folyamatosan történik. A bíráló bizottság tapasztalt írókból, szerkesztőkből áll. Az irodalmi pályázat nyertes műveit a 2015. évi Ünnepi Könyvhétre igényes kivitelű közös kötetben jelenteti meg a GARBO Könyvkiadó. A pályázat résztvevőit március végéig értesítik az eredményről.

A kiadó a köteteket a könyv-nagykereskedőkön keresztül az ország könyvesboltjaiban forgalmazza majd, a könyvtárakba is eljuttatja.. Ezen kívül megvásárolhatók lesznek a LilaKöd Könyveskávézóban és a kiadó webáruházában. Eljuttatják online és offline médiákhoz, ahol bemutatják, írnak róla, így nagyobb ismertséghez juttatják a könyvet és szerzőit. A kötetben megjelent szerzőknek a kiadó ingyenes bemutatkozási lehetőséget biztosít, valamint igény szerint szerzői, felolvasó esteket, író-olvasó találkozókat szervez.

A pályázatnak nevezési díja NINCS! A Szerző a pályázat elnyerése esetén szerzői jogdíjra nem jogosult. A kiadáshoz 3900 Ft hozzájárulást kérnek a szerzőktől oldalanként. Ezt a hozzájárulást fizetheti maga a szerző, vagy hozhat támogatót, aki helyette fizet.

-rozsnyovidek.sk, forrás: garbokiado.hu, kép: pixabay.com



Hagyj üzenetet