Gombaszög visszatért! – a nyári tábor holnap kezdődik

Gombaszög visszatért! – a nyári tábor holnap kezdődik

Július 12-én, kedden nyitja meg kapuit a 2016-os Gombaszögi Nyári Tábor, visszatérve eredeti helyszínére, Gombaszögre. A hely egyszerre régi és új, a megszokott jó hangulattal és jókedvvel várja a táborozókat. Megszámlálhatatlan programmal várják idén a szervezők a tábor vendégeit a megújult helyszíneken. Ahogy azt már korábban meghirdették a szervezők, a Martosi Szabadegyetemre jegyet váltott látogatóknak ingyenes belépést biztosítanak a holnap kezdődő Gombaszögi Nyári Táborba.

gnyt plakátA Közbeszéd sátorban idén is a közéleti témák kapnak helyet, mint például a felsőoktatási kerekasztal-beszélgetés, bemutatkoznak a Kétnyelvű Dél-Szlovákia aktivistái, illetve fiatal vállalkozók is. Az ünnepélyes megnyitó után egy igazi szenzációról lesz szó, a Közbeszéd blogportál előadói sátrába várják Krasznahorkay Attilát, az MTA Atommagkutató Intézetének főosztályvezetőjét. Krasznahorkay és kutatócsoportja az elmúlt hetekben egy olyan felfedezést tett, amely alapjaiban rázta meg a fizika világát. A kutatók egyik kísérletében a sötét anyag részecskéjét, vagy talán az ötödik kölcsönhatást találták meg. A táborba látogat továbbá Bukovszky László, a szlovák kabinet kisebbségügyi kormánybiztosa, valamint Peter Krajňák, az oktatási minisztérium államtitkára (Híd) is, aki az MKP oktatásügyi alelnökével, Kiss Beátával vitázik majd arról, valóban sikerült-e megmenteni a kis létszámú magyar iskolákat. Gombaszögre érkezik Navracsics Tibor is, aki az Európai Bizottság oktatásért, kultúráért, ifjúságpolitikáért és sportért felelős biztosa, s a fiatalok migrációjával kapcsolatban tartja meg előadását.

völgyA Márai Sándor Sátor programjáért idén a frissen alakult Márai Sándor Író Kör felel, akik többek között könyvbemutatókkal is készülnek: Instavers, kabai lóránt semmi szín c. kötetével, Mucha Attila házi sörfőzéssel foglalkozó képes útmutatójával, Laboda Róbert megjelenés előtt álló könyvével, és Csider István Zoltán Rendrakás című kötetével. A tábor bővült még egy irodalommal foglalkozó sátorral, a Kishercegből ismert B-612-es bolygóval, ahol kreatív programokkal és meditációval várják az arra fogékonyakat. A kreatív vonalat erősíti még a kézműves sátor is, mely a megszokott programokkal várja a tábor lakóit. Ezen kívül meg kell említenünk a Hívd elő a Csacsit! aktivistáit is, akik az analóg fotózás rejtelmeibe vezetik be az érdeklődőket.
A TANDEM sátorban az önismeretre, kikapcsolódásra vágyók találják meg a helyüket. Aki barátkozni, vagy erő- és ügyességi próbára vágyik, annak szólnak a csapatjátékok, melyek a tábor teljes ideje alatt zajlanak a háttérben.

zeneiZenei téren is a sokszínűség uralkodik. A chill hangulatért az Inn-sátor felel, ahol a hangsúly a pihenésen van, melyről a több zenei stílust felvonultató DJ-k gondoskodnak. A táborban fellépnek a már jól ismert felvidéki zenekarok, mint például a párkányi jóvilágvan, a Buy Her Sugar, a Farkas a Mézes a Német meg a Bob, Korpás Éva, valamint az idei tábor himnuszát is jegyző Spliff 447. Fellép továbbá a nagyszínpadon a Halott Pénz, a Besh o droM, a Korai Trancemission, a KFT, Péterfy Bori & Love Band, a Magashegyi Underground, a Margaret Island és még sokan mások. A klasszikus zene kedvelőit a pelsőci Korona együttes által üzemeltetett Korona Sátor várja.

pajtaszÉs hogy még mi épült Gombaszögön? A sátortábor közepén az árnyékot a Fiatal Építészek Fórumának köszönhetjük. A táborban kapott helyett Felvidék negyedik „kőszínháza”, ami kevésbé kő, annál inkább fa: egy régi pajta költözött ugyanis a tábor területére. Ez a PajtaSzínház ad helyet a Gurigongo Symposiumnak és változatos programjainak (a zenei programokon keresztül egészen az interaktív előadásokon át a bábszínházig).
A legkisebbeknek is akad program! Őket várja a Gombaovi, többek között kézműves foglalkozással és Star Wars nappal!

További információkat a programról a Gombaszögi Nyári Tábor honlapján, illetve hivatalos Facebook-oldalán találhatnak az érdeklődők. A szervezők mindenkit sok szeretettel várnak haza Gombaszögre!

  • GNYT

Portálunk idén is a Gombaszögi Nyári Tábor médiapartnere.

Korábbi írások a táborral kapcsolatban:

Itt az idei Gombaszög teljes programja

„Ott leszek ezen a nyáron, mert ezt meg kell tennem magamért.”

Zenei Kánaán Gombaszögön!

Egyre szépül a gombaszögi völgy – táborodik…

 

Ha tetszik a portál, kérjük ossza meg híreinket, programajánlóinkat barátaival, ismerőseivel is, köszönjük 🙂



Hagyj üzenetet