“Káposzta, káposzta…” – gasztronómiai fesztivál Hárskúton

“Káposzta, káposzta…” – gasztronómiai fesztivál Hárskúton

Múlt hétvégén a hagyományos káposztafesztivál keretében a gasztronómiai programon és a környékbeli éneklőcsoportok műsorán kívül könyvbemutatóra is sor került Hárskúton.

DSCF1511

Idén ötödik alkalommal szerveztek regionális gasztronómiai fesztivált Hárskút központjában, mely pénteken, a tájházban nyílt kiállítással kezdődött. Szombaton már reggeltől készítették a községben működő szervezetek csapatai a finom káposztás ételeket, majd a kóstolót követően sor került az ünnepélyes megnyitóra és “A hársfák árnyékában” című könyv bemutatójára. A kötetet Anna Róbert polgármester stílusosan nem pezsgővel – azzal koccintottak a falu képviselői a színpadon -, hanem hársfavirággal “keresztelte meg”. A fényképekkel, korabeli dokumentumokkal gazdagon illusztrált könyv szerzője Anna Péter, Hárskút történelmével, kulturális, vallási, gazdasági életével foglalkozik.

DSCF1549

A kultúrműsorban fellépett a helyi Rozmaring éneklőcsoport, a várhosszúréti Gyöngyvirág és Kék nefelejcs asszonykórus, a bogácsi Pávakör, a Kincskereső Gyermek Néptánccsoport, a krasznahorkaváraljai női éneklőcsoport, a jólészi Cházár András éneklőcsoport, valamint Hárskút, Krasznahorkaváralja, Várhosszúrét, Jólész és Berzéte községek közös férfikórusa.

DSCF1576DSCF1564DSCF1568

Bár keringtek az esőfelhők a falu felett, a rendezvényt idén nem zavarta meg az időjárás, és a helyieken kívül a Csermosnya-völgyének több községéből is szép számban érkeztek látogatók. A káposztafesztivál Magyar Rózsa nótaestjével és mulatsággal ért véget.

DSCF1637DSCF1529DSCF1531DSCF1621

 

– pr-i, rozsnyovidek



Hagyj üzenetet