Rendhagyó történelemóra a kőedény manufaktúra történetéről és a múzeum tevékenységéről

Rendhagyó történelemóra a kőedény manufaktúra történetéről és a múzeum tevékenységéről

A Rozsnyói Bányászati Múzeum a kiállítások szervezése mellett sokféle egyéb programot is kínál a látogatóknak, és nagy hangsúlyt fektetnek arra, hogy tevékenységükkel megszólítsák a fiatalabb korosztályt is. A foglalkozások, előadások nemcsak a múzeum területén zajlanak, mint ezt a legutóbbi esemény is mutatja, amikor egy rendhagyó tanítási óra keretében a múzeumi munkával és a város történetének egy szeletével ismerkedtek meg a Hronec Akadémikus Alapiskola ötödikes tanulói.

juh 914A történelemórán a diákok érdekes új ismeretekkel gazdagodtak Rozsnyó történelmével kapcsolatban és vetített képes előadás keretében betekinthettek a városban egykor működött kőedény manufaktúra múltjába – tudatta Sylvia Holečková, a Rozsnyói Bányászati Múzeum munkatársa. A gyerekek megcsodálták a bemutatott díszes kőedény termékek széles skáláját, elsősorban a hétköznapi használatú, illetve dísztányérok sokaságát, amelyekből a legtöbbet készítettek annak idején.
A tanóra végén az intézmény munkatársa bemutatta a Rozsnyói Bányászati Múzeum tevékenységét, küldetését, és beavatta a tanulókat a múzeumban folyó munka hátterébe.

  • rozsnyovidek, fotó: Rozsnyói Bányászati Múzeum


Hagyj üzenetet