Várak Gömörben és Kishontban

Várak Gömörben és Kishontban

A Rozsnyói Bányászati Múzeum galériájának 2017-es kiállítási szezonját a Rimaszombati Gömör-Kishonti Múzeum „Várak Gömörben-Kishontban“ című kiállítása nyitotta. Az ünnepélyes megnyitóra február 2-án került sor Burdiga Pál, Rozsnyó város polgármestere, valamint a kiállítás kurátorainak – PhDr. Alexander Botoš és Mgr. Daniel Bešina – jelenlétében, akik bemutatták a látogatóknak ezt az érdekes régészeti kiállítást.

1

„Örülünk annak, hogy a Rozsnyói Bányászati Múzeum és a Rimaszombati Gömör-Kishonti Múzeum között néhány évtizede tartó kiváló együttműködés keretében sikerült galériánkban megszervezni ezt az értékes kiállítást és ezáltal megismertetni a rozsnyóiakkal, illetve a városunkba látogatókkal a gömöri és kishonti várak régészeti és történelmi kutatásaival kapcsolatos eddigi eredményeket – tájékoztatott Sylvia Holečková, a Bányászati Múzeum munkatársa, hozzátéve: Köszönjük a Rozsnyói Művészeti Alapiskola tanulóinak, hogy fellépésükkel színesítették a kiállításmegnyitó programját.“

A régészeti kiállítás 2017. március 23-ig tekinthető meg a Rozsnyói Bányászati Múzeum főtéri galériájában (Bányászok tere 25).

5

  • pr-i, rozsnyovidek/Rozsnyói Bányászati Múzeum, fotó: J. Vaisová


Hagyj üzenetet