Egy év szünet – a gombaszögi tábor utolsó napja

Egy év szünet – a gombaszögi tábor utolsó napja

Az utolsó napjához érkezett a Gombaszögi Nyári Tábor. Az esővel tarkított ötödik napon sem volt hiány a programokból.

A Pozsonyi Magyar Szakkollégium nagysátrában az Új Szó főszerkesztője, Szalay Zoltán és Molnár Judit, a Szabad Újság korábbi főszerkesztője beszélgetett a hazai magyar sajtó függetlenségéről és a politikai befolyás jelenlétéről. A beszélgetés az alábbi linken újranézhető. Ezután ugyanitt került sor az újonnan kialakított Gombaszögi Tanösvény megnyitására Gaál Lajos, a Szlovákiai Barlangok Igazgatósága barlangkezelési és oktatási osztályának vezetője és Zachariás István, a Kassai Megyei Önkormányzat alelnökének a közreműködésével.
Miben lehet progresszív Szlovákia? címen a Progresszív Szlovákia egyik arca, Martin Dubéci, politikai elemző tartott előadást.
Az Irodalmi sátorban Durica Katarinával beszélgettek, aki a Nyomorpornó Afrikában cím alatt mesélt az Afrikában mindennaposnak számító női csonkításokról, valamint az eddig megjelent két regényéről, és Grecsó Krisztián is a tábor vendége volt, aki felolvasással búcsúzott.
Az este további részében fellép az USEME, a jóvilágvan és a Quimby.
A mai napon a szervezők a helyieknek is szerettek volna kedveskedni, ezért minden gömöri lakos szimbolikus egy euróért válthat jegyet a mai napra. További információk a www.gombaszog.sk honlapon és a hivatalos Facebook-oldalon.

  • gnyt, fotó: Kovács Krisztián


Hagyj üzenetet