Mozi a csillagok alatt – augusztusi kínálat

Mozi a csillagok alatt – augusztusi kínálat

A rozsnyói csillagvizsgáló augusztusban is várja a filmkedvelő, kikapcsolódni vágyó közönséget. A Gömöri Művelődési Központban (GOS) működő Apollo Mozi a nyári hónapokban minden csütörtökön szabadtéri filmvetítéseket szervez ezen a különleges helyszínen, ahol a mozi mellett lehetőség van az éjszakai égbolt megfigyelésére is.

Augusztusban a vetítések 20.30-kor kezdődnek, a belépő 2 €, kulturális utalványokat is elfogadnak.

A nyári mozi augusztusi műsora

Augusztus 3. Malý princ /The Little Prince/A kis herceg
(francia animációs film, 2015, 106 perc)

rendező: Mark Osborne

Mark Osborne animációs filmje Antoine de Saint-Exupéry világhírű műve alapján. A történet főhőse egy kislány, akit édesanyja nagy erőkkel készít fel a felnőtt életre, ám szigorú menetrend szerint zajló napjaikat megzavarja a furcsa, ám jólelkű szomszéd. A pilóta egy egészen különleges világot mutat meg kis barátjának, ahol bármi lehetséges. Egy világot, mellyel sok évvel ezelőtt a kis herceg ismertette meg őt. (port.hu)

 

Augusztus 10. Všetko alebo nič/Všechno nebo nic/Mindent vagy semmit
(cseh-szlovák-lengyel romantikus vígjáték, 2017, 107 perc, 12 éven aluliaknak nem ajánlott)
rendező: Marta Ferencová
szereplők: Táňa Pauhofová, Klára Issová, Michał Żebrowski, Paweł Deląg, Ondřej Sokol, Petr Vaněk, Ľuboš Kostelný, Zuzana Krónerová, Luděk Sobota, Jan Budař, Vlastina Svátková, Petra Hřebíčková, Bronisław Wrocławski, Vladimíra Havlíčková, Marek Salvet, David Piskor, Amélie Pokorná, Václav Upír Krejčí, Leoš Mareš, Ondřej Malý, Karolína Morschlová

A film Eva Urbaníková azonos című bestseller regénye nyomán készült. Linda, Vanda és Edo elválaszthatatlan barátok, mindegyikük más, és valamennyiüknek megvan a maga története, mégis odaadó barátság köti össze hármójukat. Bolondosan folyó életüket Jakub forgatja fel, aki Linda életébe szenvedélyt visz és egy új kapcsolat ígéretét, azonban az eltérő jellem és világszemlélet még bonyolultabbá teszi a kapcsolatukat, mint elsőre tűnt.

Augusztus 17. Nezhasínaj/Lights Out/Amikor kialszik a fény
(amerikai horror, 2016, 81 perc, 15 éven aluliaknak nem ajánlott)
rendező: David F. Sandberg
szereplők: Teresa Palmer, Maria Bello, Billy Burke, Emily Alyn Lind, Alicia Vela-Bailey, Gabriel Bateman, Lotta Losten

Rebecca meg volt győződve arról, ha elköltözik a régi házból, megszűnnek a gyerekkori szörnyűségek is. Amikor felnőtt, sohasem volt egészen biztos abban, hogy amit a lámpa eloltása után lát, valóság vagy sem. Most azonban ugyanilyen rémisztő és megmagyarázhatatlan eseményeket él át öccse, Martin is…

 

Augusztus 24. Rande naslepo/Mein Blind Date mit dem Leben/Vakrandi
(német vígjáték, 2017, 111 perc)
rendező: Marc Rothemund
szereplők: Kostja Ullmann, Jacob Matschenz, Anna Maria Mühe, Johann von Bülow, Alexander Held, Nilamq Farooq, Uwe Preuss, Rainer Reiners, Rouven Blessing, Kida Khodr Ramadan, Sylvana Krappatsch, Michael A. Grimm, Ludger Pistor

Izgalmas munka egy luxus szállodában – ez Saliya gyermekkori álma. Tizenéves korában azonban kezdi elveszíteni a látását, végül már csak gyenge fényt és homályos körvonalakat lát. Mintha tejüvegen át látná a világot – úgy tűnik, élete álma összeomlott.

 

Augusztus 31. Rýchlo a zbesilo 8/The fate of the Furious/Halálos iramban 8
(amerikai-kanadai-francia akciófilm, 2017, 136 perc, 12 éven aluliaknak nem ajánlott)
rendező: F. Gary Gray
szereplők: Dwayne Johnson, Charlize Theron, Jason Statham, Vin Diesel

A sorozat legújabb darabjában a kubai partoktól New York utcáin át a Barents tenger jégpáncéljáig világszerte számos helyen folyik a hajsza, amit hőseink csapata folytat, hogy útját állják egy anarchistának, aki káoszt akar a világra szabadítani… és hogy hazahozzák a férfit, aki családot csinált belőlük. (port.hu)

  • pr-i, rozsnyovidek

 



Hagyj üzenetet