Együtt ünnepeltek Gömörhorkán

Együtt ünnepeltek Gömörhorkán

Huszonkettedik alkalommal rendezték meg az idei Gömörhorkai Falunapokat. A nagyszabású rendezvényre 2017. július 28-29-e között került sor a helyi kultúrház területén – tájékoztatták a Rozsnyó-vidék portált az esemény szervezői.

A program péntek délután Mini Disco-val indult, ahol a gyerekeké volt a főszerep, DJ Fleeter szórakoztatta őket. Folytatásként a Napsugár tánccsoport Red csoportja lépett színre, akik fokozták a jó hangulatot. Az est fénypontja csak ezután következett: a Josh és Jutta együttesből ismert Josh gazdagította a kora estét, Phat Beat-tel karöltve. Kifogástalan koncertjük után az AvsA acoustic zenekar foglalta el helyét a színpadon, mely híres slágerek feldolgozásait énekelte.


Szombaton istentisztelettel indult a nap, a református templomba várták az embereket. Ezt követően a Jó ebédhez szól a nóta műsor vette kezdetét, Varga Milan előadásában. A finom ebéd után „Horkai évfordulók” címmel kiállítást nyitottak meg a kultúrház nagytermében, melyet a Gömörhorkai Kultúrház és a Veronika Strandfürdő 50. évfordulója, a Gömörhorkai Magyar Tanítási Nyelvű Alapiskola 225. évfordulója, a helyi óvoda épületének 117. évfordulója, a szlovák tanítási nyelvű alapiskola 85. évfordulója, valamint a kultúrházban működő és egykor tevékenykedő csoportok megemlékezésének alkalmából rendeztek meg. A kiállítást Palcsó Erzsébet, volt tanítónő ifj. Kerepesi Igor versével és a Napsugár tánccsoport Red csoportja magyar tánccal nyitotta meg. Beszédet mondott Giczei Annamária, a kultúrház vezetőnője.


A kiállításmegnyitó után Balázs Tibor, Gömörhorka község polgármestere köszöntötte a lakosságot és a vendégeket. A kultúrműsor a helyi református énekkar fellépésével vette kezdetét, éneklésük után Lorán Barnabás Trabarna humorista szórakoztatta a jelenlévőket. Gubala Nicolet énekes produkciója után Páli Petra tánckarával együtt először Disney hercegnőknek öltözve gyermekműsort, majd operett műsort adtak elő a nagyérdeműnek, őket követte a helyi Napsugár tánccsoport, valamint Nagy Cynthia és Laven Lili fellépése. Az esti program sztárvendége Kefír (V-Tech) volt, aki még a közönség soraiból is verbuvált egy énekestársat. A kultúrműsort követően „Gömör legerősebb embere” néven testépítő versenyt szerveztek. A hajnalig tartó mulatságon a talpalávalót a szepsi Harmony Band húzta, melynek szünetelése idejében az ünneplők látványos lézer show-t kísérhettek figyelemmel.


A szombati nap kísérőrendezvényei többek között az arcfestés, csillámtetoválás, ugrálóvár, póni lovaglás és az autócskázás voltak.
„Szent Pál apostol szavaival élve: „Ne azt keressétek, ami széthúz és megoszt benneteket, hanem azt, ami összeköt“ – a mi kis falunk is így gondolkodik. Ezért is jöhetett létre a falunap” – mondja Balázs Tibor. „Szeretnék köszönetet mondani támogatóinknak, cégeknek, magánvállalkozóknak, családoknak támogatásukért, azért a nagyvonalú segítségnyújtásukért, amely nélkül nem tudtuk volna ilyen színvonalasan megszervezni falunapi rendezvényünket. Köszönettel tartozom csoportjainknak, előadóinknak, közreműködőknek és segítőknek a munkájukért, és azoknak, akik bármilyen módon hozzájárultak e rendezvény sikeréhez. Úgy gondolom, jó munkát végeztünk, hisz nemcsak a horkaiak, de az innen elszármazottak és a környező települések lakosai is velünk együtt ünnepeltek. Öröm számomra, hogy a magyarországi Bőcs testvértelepülésünk delegációját is magunk között tudhattuk, remélem, jó viszonyunkat továbbra is ápolni tudjuk.”
„Sok munka van a falunapok mögött. A szórakozás mellett rengeteg szervezésből áll az ehhez hasonló események lebonyolítása. Hálás köszönet jár minden segítőnek, legyenek azok magánszemélyek, fiatalok, idősek, a kultúrház dolgozói – egytől egyig hálát, s dicséretet érdemelnek kemény munkájukért, melynek gyümölcsét egy tartalmas hétvégi programként élvezhették a szórakozni vágyók. Nem utolsó sorban köszönet a fellépőknek is, akik színes programmal szórakoztatták a közönséget, kicsiket és nagyokat. Remélem, mindenki jól érezte magát, és talált legalább egy olyan produkciót, amellyel sikerült a kedvükben járnunk” – mondta el Giczei Annamária, a kultúrház vezetőnője.

 

 



Hagyj üzenetet