Monostorrom-takarítás Gombaszögön

Monostorrom-takarítás Gombaszögön

Az idei év utolsó önkéntes brigádját hirdetik a Gombaszögi Nyári Tábor szervezői. Cél: a frissen megvásárolt romkert kitakarítása és megközelíthetővé tétele.

A Sine Metu Polgári Társulás a magyarországi Bethlen Gábor Alap és a Nemzetpolitikai Államtitkárság hathatós támogatásával idén ősszel vásárolta meg a történelmi ingatlant. A monostorromot magába foglaló, két hektáros terület kitisztítására invitálják a szervezők a munkától meg nem riadókat november 8 – 12 között. A résztvevő 30-50 önkéntessel szeretnék az egész területet kitakarítani, majd a felesleges növényeket elégetni.
Ahogy eddig mindig, a szervezők a szállást és az ellátást biztosítják. Az éjjeleket a gombaszögi kemping fűtött faházaiban tölthetik az érdeklődők, míg a napi háromszori meleg ételt a rom közelében található, középkori pincében felvert sátorban költhetik el. Ugyanitt egész nap forralt borral, majd este pedig rumos teával kedveskednek a szervezők.
Gombaszög a Rozsnyói járás keleti felében található, 14 kilométerre a járási székhelytől. Autóval könnyen megközelíthető, de akik vonattal érkeznek, a szervezők biztosítják az utazást a helyszínre a pelsőci, rozsnyói és a bánrévei állomásról.
További információkat a www.gombaszog.sk honlapon és a tábor hivatalos Facebook-oldalán találnak az érdeklődők.

(szh)



Hagyj üzenetet