Idén is sikeresen zárult a Felsőoktatási Tájékoztató Körút

Idén is sikeresen zárult a Felsőoktatási Tájékoztató Körút

November 6. és 10. között került sor az FTK-ra, vagyis a Felsőoktatási Tájékoztató Körútra, a Diákhálózat egyik legjelentősebb és legnagyobb szabású programjára. Az FTK aktivistái több, mint 30 iskolába látogattak el, hogy tájékoztassák a végzős középiskolásokat az egyetemista élet kihívásairól, és az egyetemi városokban működő magyar diákszervezetek működéséről.

Az aktivisták a tartalmas előadáson kívül számtalan információs szórólappal is ellátták a végzős diákokat az egyes egyetemekről, beleértve a csehországi, szlovákiai és magyarországi egyetemeket is. Ezen felül kézhez kapták a Diákhálózat Hova Tovább? című kiadványát is, amely a főiskolákon tanulható szakokon, oktatási rendszeren és az adott városban működő diákklub ismertetőjén kívül tartalmazza a kollégiumok és könyvtárak jegyzékét, valamint a költséghatékony utazáshoz szükséges tudnivalókat is.


,,Különösen nagy sikerrel zártuk az FTK-t, mivel nagyon sok pozitív visszajelzést kaptunk a tanárok és a diákok részéről is. Az idei FTK teljesen új arculatot kapott, igyekeztünk pörgősebbé és még praktikusabbá tenni az információátadást, ezen felül sokkal több időt szenteltünk az előadás utáni kérdésekre is.‘‘ (Tari Dávid, az FTK programkoordinátora)
A Diákhálózat három országon átívelő szervezet, amely a szlovákiai magyar egyetemistákat fogja közre. Számos sikeres programjuk közé tartozik például a Felvidéki Tudományos Diákköri Konferencia, amely december 1. és 2. között kerül megrendezésre Nyitrán.

– dh



Hagyj üzenetet