Meghívó: Könyvtárosok képzése Szőgyénben

Meghívó: Könyvtárosok képzése Szőgyénben

A Szlovákiai Magyar Könyvtárosok Egyesülete újabb képzést szervez 2018. március 2-án, pénteken, melyre várják az érdeklődők jelentkezését – tudatta portálunkkal az egyesület. A képzés a Magyar Könyvtárosok Kárpát-medencei hálózatának támogatásával valósul meg.

A rendezvényre 9:30 órai kezdettel kerül sor a Szőgyéni Községi Könyvtárban (Fő utca 1., az önkormányzati hivatal-kultúrház épülete). A képzés időtartama: 8 x 45 perc, témája: Minőségi iránytű a Fantázia és Tudás (B)irodalmában. Az előadó Dienes Éva, a budapesti Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Sárkányos Gyerekkönyvtárának munkatársa.

A képzésben való részvétel ingyenes és a szervezők örömmel tudatják az újdonságot, hogy a résztvevők ebédjének költségét ezúttal a vendéglátó könyvtár fenntartója, Szőgyén Község Önkormányzata biztosítja. A képzés résztvevői, illetve könyvtáruk fenntartói csak az utazási költségeket térítik.

A szervezők legkésőbb 2018. február 16-ig várják az érdeklődők kitöltött jelentkezési lapját a szmke2004@gmail.com címre. Jelentkezési lap:

Letöltés

Címszavakban a képzés témáiról: “Miért jó gyerekkönyvtárosnak lenni, mi mindent tudunk, milyen csodákra vagyunk képesek, azaz a gyermekkönyvtáros brand. Cél meghatározása.
A z és alfa generáció jellemzői. Anyagi – humán erőforrások: mit lehet tenni, ha kevés a pénz, vagy nincs – tippek: ötletek programokhoz (önkéntesség kérdése).
Gyerekprogramok korcsoportonként.
Délelőtt több elmélet, délután jó gyakorlatok. Iskolai-óvodai csoportok fogadása: helyszín-hangulat-téma összhangja, mitől más, mint a nevelő intézmény?
Mi az, amit minden csoportnál megkérdezek? Mesevonat a könyvtárban: óvodai foglalkozások.
Kincskeresés alsó tagozatban – könyvtárélmény. Világ megmentése felső tagozatosokkal – médiaismereti utazások offline-online-gamification, számítógépes játékok világa. Konkrét foglalkozások – gyakorlati tapasztalatok megbeszélése, felmerülő problémák megoldása. Közösen megmentjük a kultúrát a világgal együtt!”

 

– rozsnyovidek, illusztrációs kép: pixabay.com



Hagyj üzenetet