Tavaszi szünet a Gömöri Hagyományok Házában – kézműves foglalkozások gyerekeknek

Tavaszi szünet a Gömöri Hagyományok Házában – kézműves foglalkozások gyerekeknek

A rozsnyói Gömöri Művelődési Központ idén is olyan programmal jelentkezik, amely játékos formában, egyúttal hasznosan tölti ki a gyerekek szabadidejét az iskolai szünetben. A kreatív foglalkozások kedvelői egész héten alkothatnak a szövő- és fazekasműhelyben, megtanulnak böjti ételt főzni és a moziban a filmvetítés sem marad el.

A művelődési központ az év folyamán az oktatási intézményeknek kínál programot, most azonban a tavaszi szünidőt töltő gyerekeknek adnak lehetőséget, hogy szüleikkel, nagyszüleikkel részt vegyenek a kézműves foglalkozásokon, ahol jól szórakoznak és új, érdekes  dolgokat tanulhatnak – szól a szervezők meghívása.

Az érdeklődők a tavaszi szünetben, február 26-tól március 2-ig kipróbálhatják a hagyományos kézműves technikákat a Gömöri Hagyományok Házában (Betléri utca 8.). A szövőműhelyben hétfőtől péntekig szőni fognak, egyebek mellett készítenek majd rongybabát, viaszvirágot, hajpántot, karkötőt, valamint megtanulnak hagyományos mintákat festeni textilre. A gyerekek a fazekasműhelyben is minden nap más tárgyat készíthetnek agyagból: tavaszi madárkát, virágos gyertyatartót, cicát, virágkoszorút vagy házikót. Az elkészült alkotásokat a műhelyben lehet hagyni kiégetésre. Február 28-án, szerdán a gasztronómiai műhelyben az alsósajói Hrabina folklóregyüttes tagjaival böjti ételek elkészítését tanulhatják meg az érdeklődők. A művelődési központban működő Apollo Mozi is hozzáigazította a programját a foglalkozásokhoz, és március 1-én, csütörtökön szünidei mozit kínál 16.00 órai kezdettel – tájékoztatott az intézmény.

A szervezők kérése, hogy a kilenc évnél fiatalabb gyerekekhez a szülők biztosítsanak felnőtt felügyeletet. Másrészről, hogy a felnőttek se unatkozzanak, a gyerekekhez hasonlóan szintén bekapcsolódhatnak az alkotásba. A kézműves foglalkozások kétórás blokkokban zajlanak majd 9.00 órától 11.00-ig és 13.00 órától 15.00-ig. A kétórás műhelyfoglalkozások részvételi díja: 9 évesnél idősebb gyermek vagy felnőtt részére 4 €, testvérpár számára 7 €, egy szülő és egy 9 évesnél fiatalabb gyermek pedig 6 € fizet. A részvételi díj tartalmazza a felhasznált anyag, a foglalkozásvezetők és az innivaló költségét.

A műhelyekben a résztvevők száma korlátozott, ezért aki szeretné bebiztosítani a helyét, előre bejelentkezhet telefonon vagy e-mailban. Információ: Anežka Kleinová, kleinova@gos.sk, 0905 919 431

  • pr-i, rozsnyovidek


Hagyj üzenetet