A múzeum kézműves foglalkozásokat tart az alapiskolákban

A múzeum kézműves foglalkozásokat tart az alapiskolákban

A Rozsnyói Bányászati Múzeum 2018 júniusától egészen decemberig kihelyezett kézműves foglalkozásokat szervez a Rozsnyói járás azon iskoláiban, melyeknek nincs lehetőségük rendszeresen látogatni a múzeumot – tájékoztatott Badin Gabriella, a foglalkozások szervezője.

Az intézmény célja, hogy ilyen formában lehetőséget adjon a városon kívül lakó tanulóknak az alkotóműhelyekben való részvételre és esztétikai érzékük, képességeik fejlesztésére. A bejelentkezett iskolák Badin Gabriella múzeumpedagógus és Ingrid Liptáková lektor segítségével kipróbálhatnak különböző képzőművészeti és hagyományos technikákat, mint a temperafestés, nemezelés, kékfestő készítés, kosárfonás stb.

Az első kézműves foglalkozások már le is zajlottak a csetneki alapiskola alsó tagozatán. A gyerekek először meghallgattak egy vetítéses előadást a nemezelés múltjáról és jelenéről, majd kipróbálták a bemutatott technikát. „A foglalkozásokon kellemes hangulat uralkodott“ – zárta beszámolóját Badin Gabriella. „Csillogtak a gyermekszemek és a kis kezek ügyesen dolgoztak.“ A múzeum munkatársai örömmel várják a további kihelyezett kézműves foglalkozásokat.

  • prekop-i, rozsnyovidek, fotó: Rozsnyói Bányászati Múzeum


Hagyj üzenetet