Húsvéti programok a Betléri Múzeumban

Húsvéti programok a Betléri Múzeumban

A betléri kastély és a krasznahorkaváraljai mauzóleum a húsvéti ünnepek idején, nagypénteken és hétfőn is várja a látogatókat.

A múzeum munkatársai április 20-án, húsvét szombatján családi programot szerveznek a betléri kastélyban. A gyerekek a tárlatlátogatás során édes meglepetéseket találhatnak, 11:00-től 13:00 óráig pedig a kézműves műhelyben szorgoskodhatnak. A felnőttek addig elfogyaszthatnak egy jó kávét vagy hűtött frissítőt a Spanga büfében, amelyet április 16-án nyitunk meg – tájékoztatott Judita Krajčiová, a múzeum munkatársa. A nap folyamán a kastély előtt környékbeli kisállat-tenyésztők kiállítása és húsvéti kézműves termékek bemutatója is zajlik majd.

Délután 15:00 órától Barczi Gyula művészettörténész egy különleges tárlatvezetés keretében bemutatja Andrássy Franciska és Dénes krasznahorkaváraljai mauzóleumának legértékesebb kincseit. A rendkívül értékes műtárgyakat a tárlatlátogatás idején a fegyveres biztonsági egység tagjai fogják védeni, ezért a belépés korlátozott, érdeklődés esetén a 0918 723 500-as telefonszámon lehet előzetesen bejelentkezni. A belépődíj 4 €, kedvezményesen 2 €.

A mauzóleum bekerült a VÚB alapítvány Szlovákia kincsei című versenyének döntőjébe, szavazással növelhetjük a gyönyörű szecessziós építmény esélyeit a felújításra szánt 50 ezer eurós támogatás elnyerésére.

Szavazzon a krasznahorkaváraljai Andrássy-mauzóleumra – cserébe ingyenes belépőt kap

 

  • pr-i, rozsnyovidek


Hagyj üzenetet