Zajlik a nyári mozi tizedik évfolyama – augusztusi filmkínálat

Zajlik a nyári mozi tizedik évfolyama – augusztusi filmkínálat

Idén tízéves a Gömöri Művelődési Központ közkedvelt nyári mozija. A rozsnyói Csillagvizsgálóban zajló esti filmvetítésekre és csillagnézésre augusztusban is minden csütörtökön várják a közönséget. A szabadtéri vetítés sötétedés után, kb. 20:30-kor kezdődik, a belépő 2 €, kulturális utalványt is elfogadnak.

Augusztus 1.

Ako si vycvičiť draka 3.

How to Train Your Dragon: The Hidden World / Így neveld a sárkányodat 3.

amerikai családi animációs film, 2019, 104 perc

A vikingek világában játszódó trilógia befejező része. Gyönyörű animációk, hatásos rendezés, lélegzetelállító akciójelenetek, játékos zene és a barátság, szeretet és szabadság jelentőségéről szóló záró üzenet. Nemcsak gyerekeknek, hanem felnőtt nézőknek is.

Augusztus 8.

Zrodila sa hviezda

A Star is Born / Csillag születik

amerikai romantikus, zenés film, 2018, 135 perc, 12 éven aluliaknak nem ajánlott

Bradley Cooper és Lady Gaga mint karizmatikus színész- és énekespáros a remek dalokkal tarkított romantikus drámában megérintik a nézők lelkét. Ki ne ismerné a Shallow című számot, A Star is Born albumról, amely 2019-ben Oscar-díjat nyert a legjobb filmzene kategóriában…

Augusztus 15.

Trhlina

szlovák misztikus thriller, 2019, 111 perc, 12 éven aluliaknak nem ajánlott

Peter Bebjak rendező dolgozta fel Juraj Karika könyvsikerének nyugtalanító témáját – egy ember által elmesélt titokzatos, tragikus és szörnyű történetet. Egyúttal leleplezi Szlovákia egyik legnagyobb rejtélyét – a Tribeč hegységben történt megmagyarázhatatlan eltűnéseket. Csak egy legenda, szándékos misztifikáció vagy rettenetes valóság? Éppen ez a kérdés marad megválaszolatlanul, és a nézőkön múlik, hogyan bírkózik meg vele.

Augusztus 22.

Taguj

Tag / Haverok harca

amerikai vígjáték, 2018, 4 perc, 15 éven aluliaknak nem ajánlott

Bizarr témájú komédia főleg azért, mert megtörtént eset inspirálta. Amikor felnőtt férfiak állandóan fogócskáznak, az helyzetkomikummal teli jeleneteket eredményez, de a gyermekkor utáni nosztalgiáról és a barátság erejéről is szól. Némelyik jelenet akciófilmeket idéz, de az egészre a humor és a játékosság jellemző.

Augusztus 29.

Zranené srdcia

The Aftermath / Egy háború margójára

angol-amerikai-német romantikus dráma, 2019, 109 perc, 12 éven aluliaknak nem ajánlott

A háború utáni Németország 1946-ban, a nem szokványos környezetben és a film jól sikerült korabeli díszleteiben káosz és reménytelenség rajzolódik ki. Keira Knightley mint a brit tiszt – Jason Clark privilegizált felesége és Alexander Skarsgård a német lakótárs – előbb ellenség, majd szerető szerepében. A szenvedéllyel, fájdalommal, lelkiismeret-furdalással és új kezdetekkel teli történet könyves adaptációból született.

  • prekop-i, rozsnyovidek


Hagyj üzenetet