Felvidéki Tudományos Diákköri Konferencia – felhívás

Felvidéki Tudományos Diákköri Konferencia – felhívás

A Felvidéki Tudományos Diákköri Konferencia (FTDK) egy rendkívüli és egyedülálló esemény Felvidéken – fiatal kutatók, egyetemisták találkozásának a helyszíne. Egy olyan rendezvény, amin a felvidéki magyar értelmiség találkozik nem csak egymással, de több, a szakterületükön elismert személyiséggel is. Kiváló színtér ez tehát a kapcsolatok építésére, melyek akár az egész életünket meghatározhatják – tájékoztatott a Diákhálózat FTDK koordinátora.

A XIV. alkalommal megrendezésre kerülő Felvidéki Tudományos Diákköri Konferenciát idén a nyitrai Konstantin Filozófus Egyetem Közép-európai Tanulmányok Kara rendezi november 29-30-án.

A részvételhez szükséges egy kutatómunka, egy tanári ajánlás (amennyiben az egyetemen nincs intézményi forduló), és természetesen az elszántság, a bátorság is elmaradhatatlan. A munkával kapcsolatos követelmények az OTDK – Országos Tudományok Diákköri Konferencia oldalán találhatók, minden szakterülethez specifikus leírással.

A konferenciára nevezni az http://ftdk.ujs.sk/ weboldalon lehet regisztrációval, majd a munka feltöltésével. A regisztráció határideje szeptember 18., a munkát szeptember 25-ig lehet feltölteni. Maga a kutatói munka lehet magyar, de idegennyelvű is, utóbbi esetben egy magyar összefoglaló szükséges, valamint a konferencián az előadás nyelve kötelezően magyar.

TDK Szakfordítási Ösztöndíj szlovákiai és csehországi egyetemistáknak – pályázati felhívás

Idén az Diákhálózat (DH) a Szlovákiai Magyar Tudományos Diákköri Tanács (SZMTDT) és a TDK Határok Nélkül (HTDK) program támogatásával egy szakfordítási ösztöndíjpályázatot írt ki. Lehetőséget nyújtunk a Szlovákiában és Csehországban tanuló diákoknak arra, hogy szlovák/cseh/angol nyelven írt munkájukat lefordíthassák anyanyelvükre, amihez mi támogatást és segítséget nyújtunk. Célunk az ösztöndíjjal a hallgatók motiválása és segítése, hogy anyanyelvükön is kibővítsék szakterminológiájukat és képesek legyenek az aktív kommunikációra magyar nyelven a szakmájukban.

A részvétellel csak nyerhetünk: tapasztalatot a kutatói munka írásában (és mindennel kapcsolatban, ami ezzel jár), valamint előadásában, fejleszthetjük vitakészségünket, rengeteg jó tanácsot kaphatunk a zsűritől, az életrajzban is feltüntethető (a munkáltatóknál csak plusz pontot jelent), remek élményekkel gazdagodhatunk a programok által, új barátságok alakulhatnak ki és nem mellesleg komoly tárgyi és pénzügyi jutalomban is részesülhetünk. Mindemellett az FTDK-n elért helyezés egyenes utat nyit a magyarországi OTDK felé, ahol az eddigi nyereményeinket hatványoztathatjuk minden téren.

Bárhogy is nézzük, az FTDK egy kihagyhatatlan lehetőség minden egyetemista számára, ezért élni kell vele! Hiszen csak nyerhetünk!

Csobády CsillaHagyj üzenetet