Országos koronavírus-tesztelés: előzetes eredmények a Rozsnyói járásból

Országos koronavírus-tesztelés: előzetes eredmények a Rozsnyói járásból

A január 18-tól 26-ig tartó országos tesztelés célja, hogy a lehető legnagyobb számú fertőzött személyt beazonosítsák, akik otthoni karanténba kerülnek, ezzel megakadályozva a COVID-19 megbetegedés további terjedését. A Rozsnyói járás polgárai még mindig több mintavételi helyen is elvégeztethetik az antigén tesztet – tájékoztatott ma közösségi oldalán a Rozsnyói Regionális Közegészségügyi Hivatal.

Január 18. és 24. között a Rozsnyói járás tesztelőhelyein összesen 29 193 személyt vizsgáltak, ebből 368 lett pozitív, ami 1,26%-ot jelent. Ebben az időszakban az állandó tesztelő helyszíneken (a rozsnyói közegészségügyi hivatal, Vöröskereszt, kórház, katonai alakulat és a dobsinai mintavételi hely) 8 373 embert teszteltek, ebből 160, azaz 1,91% a pozitív.

Január 21. és 24. között a 29 193 személyből 20 820-at a Rozsnyón, Dobsinán és a járás községeiben létrehozott további mintavételi helyeken teszteltek, ebből 208, azaz 0,99% mutatott pozitív eredményt.

“Az országos tesztelés során felfigyeltünk néhány járvány-gócpontra is, ahol magasabb pozitív esetszám fordult elő. Jelenleg minden gócpontot megfigyelés alatt tartunk, és a megbetegedés terjedésének megállítása érdekében elrendeljük a szükséges intézkedéseket” – hangsúlyozta a közegészségügyi hatóság beszámolója.

  • rozsnyovidek, fotó: Facebook


Hagyj üzenetet