A regionális közegészségügyi hivatal nem javasolja az iskolák megnyitását a járásban

A regionális közegészségügyi hivatal nem javasolja az iskolák megnyitását a járásban

A Rozsnyói Regionális Közegészségügyi Hivatal február 4-én tanácskozott az iskolák fenntartóival és igazgatóival. A megbeszélés eredményeként úgy döntöttek, a jelenlegi járványügyi helyzetben nem javasolják az iskolák újranyitását. A végső döntést az ügyben holnap a járási válságstáb hozza meg. A Rozsnyói járás a Covid-automata szerint a legsúlyosabban fertőzött, ún. “fekete” járások közé tartozik.

A regionális közegészségügyi hatóság közösségi oldalán kérte fel a Rozsnyói járás iskoláinak fenntartóit és vezetőit, hogy vegyenek részt az iskolák újranyitását érintő döntéshozatalban. Mint jelezték, alaposan mérlegelni kell a fejleményeket, és fontosnak tartják meghallgatni az oktatásügyben érintettek véleményét. A ma lezajlott online megbeszélésen a hivatal ismertette az aktuális járványügyi állapotokat és az utóbbi időszak megbetegedési statisztikáit.

“A nagyon kedvezőtlen járványügyi helyzet miatt, a gyermekek, valamint az iskolaügyi dolgozók egészségének védelme érdekében arra a következtetésre jutottunk, hogy az iskolák megnyitása a jelenlegi helyzetben nem a legjobb döntés, és a gyermekek visszatérése az iskolákba több negatívumot hoz, mint pozitívumot.”

A közegészségügyi hivatal állásfoglalást dolgoz ki, melyben nem ajánlja, hogy a gyermekek visszatérjenek az iskolákba addig, amíg a járványügyi helyzet nem javul. Holnap, február 5-én ülésezik a járási válságstáb, amelynek tagjai szavazással döntenek majd a kérdésről.
“Tudatosítjuk a gyermekek és fiatalok oktatásának fontosságát, de jelenleg a Rozsnyói járás a legrosszabb számokat produkálja a járvány kezdete  óta. Az oltásra, az intézkedésekre és a lakosság felelősségére kell hagyatkoznunk” – zárta beszámolóját Jozef Varga regionális tisztifőorvos.
  • pr-i, rozsnyovidek


Hagyj üzenetet