Tizenöt járás fekete besorolású, köztük a Rozsnyói is

Tizenöt járás fekete besorolású, köztük a Rozsnyói is

Szlovákiában jelenleg 15 fekete besorolású járás van, ahol a legmagasabb, negyedfokú a COVID-19 betegség terjedésének kockázata. A Simonyi (Partizánske), Dunaszerdahelyi, Galántai, Szinnai (Snina), Nyitrai, Vágsellyei, Aranyosmaróti, Nagyrőcei, Rozsnyói, Báni (Bánovce nad Bebravou), Vágújhelyi (Nové Mesto nad Váhom), Galgóci (Hlohovec), Pöstyéni, Nagyszombati és Garamszentkereszti járásokról van szó. A kormány a szerdai (február 10.) ülésén hagyta jóvá, hogy hétfőtől az ún. COVID automatán belül megkülönböztetik a járásokat a fertőzöttségük mértéke szerint.

51 járásban harmadfokú, bordó riasztás, tizenháromban pedig másodfokú, piros riasztás érvényes.

forrás: korona.gov.sk

Az egészségügyi minisztérium arról tájékoztatott, hogy a COVID automata szerinti, fekete besorolású járásokban az iskolák zárva vannak, a bordó járásokban a megnyitásuk a regionális közegészségügyi hivatal ajánlásától függ. A piros és rózsaszín járásokban az iskolák nyitva tartanak.

A fekete és bordó besorolású járásokban hét napnál nem régebbi, negatív teszttel lehet munkába járni. A vörös járásokban 14, a rózsaszín járásokban 21 napnál nem régebbi tesztre van szükség. A fekete járásokba tilos belépni, és tilos azokat elhagyni. A bordó, piros és rózsaszín járások közötti átjárás csak hét napnál nem régebbi, negatív teszt birtokában engedélyezett.

  • forrás: tasr


Hagyj üzenetet