Andrej Dúbravský és Ryosuke Kumakura kiállítása a galériában

Andrej Dúbravský és Ryosuke Kumakura kiállítása a galériában


Esemény részletek


A Rozsnyói Bányászati Múzeum galériájában 2017. július 27-én 17.30 órakor kerül sor Andrej Dúbravský és Ryosuke Kumakura kiállításának megnyitójára. A tárlat szeptember 4-ig látogatható.

Befejezéséhez közeledik a ROŽŇAVSKÉ RADIÁLY (Rozsnyói Radiálisok) elnevezésű kortárs képzőművészeti kiállítássorozat aktuális, ötödik évada. A mai művészetet bemutató rendezvényciklus keretében Noro Lacko és Silvia L. Čúzyová kurátorok több mint húsz kiállítást, előadást és további kísérőrendezvényt szerveztek, és Rozsnyó város közönségének bemutatták ötven kortárs művész és kurátor munkásságát.
Az idei utolsó kiállítás a fiatal, ambiciózus festő, Andrej Dúbravský (1987) alkotásait mutatja be, aki vendéget is hívott, a New Yorkban élő japán festő, Ryosuke Kumakura (1981) személyében.

Andrej Dúbravský excentrikus és tehetséges festő, aki a pozsonyi Képzőművészeti Főiskola elégvégzése után pár évvel rakétasebességgel érkezett nemcsak az ismert szlovákiai galériákba és a kortárs művészetet kedvelők gyűjteményébe, hanem sikeresen szerepelt külföldön is (Berlin, New York, Miami).

  • pr-i, rozsnyovidek


Hagyj üzenetet