Piknik a betléri kastélynál

Piknik a betléri kastélynál

A betléri múzeum négy évvel ezelőtt az arisztokrata szokások mintájára megújította a piknik hagyományát a kastély melletti parkban. Ebben az évben is várnak mindenkit, akik szeretnének feledhetetlen pillanatokat tölteni az angol pázsiton, ahol valaha az európai nemesség krémje piknikezett.

A kastély előtti réten cigányzene szól majd a Classic Gipsy Music együttes előadásában, a gyerekek szórakozásáról a Theátrum színház musicalje gondoskodik, és a legkisebbek válogathatnak a jelmezek között is a fotózáshoz. A látogatók a kastély előtt lefotóztathatják magukat a történelmi kosztümökbe öltözött “arisztokrata” társasággal. A nemesi piknik csemegék mellett a régió különféle specialitásait fogják kínálni a közönségnek.

Az előző évekhez hasonlóan idén is szívesen látják a rendezvényen a történelmi kosztümökbe öltözött látogatókat. Akik korabeli divat szerint öltözve érkeznek, ingyenesen megtekinthetik a kastélyt és a „Szudán 1911 – az Andrássyak a nagyvilágban, a világ Betlérben” című időszaki kiállítást.

A múzeum munkatársai mindenkit szeretettel várnak július 14-én, szombaton 14.00 órától a kastély előtti réten történelmi jelmezben, piknikkosárral és jó kedvvel felszerelve. A szervezők tájékoztatása szerint csapadékos időjárás esetén a kastély előtti rétre tervezett programok elmaradnak.

 

Az Andrássyak expedíciói – nyári programok a betléri kastélyban

 



Hagyj üzenetet