Gyászmise Franciska grófné halálának évfordulóján, vasárnap látogatható a krasznahorkai vár kriptája

Gyászmise Franciska grófné halálának évfordulóján, vasárnap látogatható a krasznahorkai vár kriptája


Esemény részletek


Az elmúlt évekhez, évtizedekhez hasonlóan gyászmisével emlékeznek meg a helybeliek a nemeslelkű grófnéról, Andrássy, született Hablawetz Franciskáról halálának napján. Az 1902-ben, 115 éve elhunyt grófné tiszteletére október 26-án, csütörtökön 17.15 órai kezdettel tartják a hagyományos gyászmisét a krasznahorkaváraljai mauzóleumban, ahol férjével együtt alussza örök álmát.

A Szlovák Nemzeti Múzeum Betléri Múzeuma továbbá értesíti a nyilvánosságot, hogy október 29-én, vasárnap délután 13.00 és 15.00 óra között látogatható lesz a felújítás miatt zárva tartó Krasznahorka várának kriptája. Szeretettel várják az ősi falak közé mindazokat, akik halottak napja közeledtével szeretnének mécsest gyújtani az Andrássy család emlékére.

A mauzóleumhoz tartozó egykori őrházban október 21-én ünnepélyes keretek között nyitották meg a látogatóközpontot, melyről portálunk is beszámolt. A tavalyi gyászmiséről itt írtunk: Legyen ma is példa a grófi pár jótékonysága…, a vár kriptájában tett látogatásról pedig itt: Mécsesek a krasznahorkai vár kriptájában.

Aki szeretne többet megtudni az Andrássy házaspár életéről, történetéről, látogasson el október 26-án, még a mise előtt a krasznahorkaváraljai kultúrház klubhelyiségébe, ahol 15.00 órától Ambrus Ferenc tart előadást A rejtőzködő Franciska és Dénes címmel.

  • rozsnyovidek

 

Látogatóközpont nyílt a 113 éves őrházban

Legyen ma is példa a grófi pár jótékonysága – gyászmise Andrássy Franciska emlékére

Mécsesek a krasznahorkai vár kriptájában

A rejtőzködő Franciska és Dénes – Ambrus Ferenc előadása

Mentés



Hagyj üzenetet