A nemzetközi képzőművészeti tábor résztvevőinek alkotásai a rozsnyói Galériában láthatók

A nemzetközi képzőművészeti tábor résztvevőinek alkotásai a rozsnyói Galériában láthatók


Esemény részletek


A Rozsnyói Bányászati Múzeum, Kassa megye kulturális intézménye a Rozsnyó Testvérvárosaiért Polgári Társulással együttműködve szervezte meg a Baska Malom 2019 című kiállítást, amely a Rozsnyói MALOM 2019 Nemzetközi Képzőművészeti Tábor eredményeit mutatja be. A festőtáborban 16 alkotó vett részt nemcsak Rozsnyóról és környékéről, hanem egész Szlovákiából és Rozsnyó testvérvárosaiból is – a magyarországi Szerencsről, Budapestről és Miskolcról, a lengyelországi Cieszynből, továbbá Szerbiából, a vajdasági Topolyából és Romániából, az erdélyi Gyergyószentmiklósról.

A Rozsnyói MALOM projekt alapgondolata a Rozsnyó testvérvárosaiból érkező művészek közös alkotása volt a rozsnyói és környékbeli képzőművészekkel együtt, valamint a környező államok közép-európai régiója képzőművészetének bemutatása és irányultságának összehasonlítása. A Rozsnyói MALOM lehetőséget teremt a testvértelepülések fiatal képzőművészeinek az alkotásra és munkáik bemutatására.

A rozsnyói közös kiállítás után 2019 novemberében Szerencsre vándorol a tárlat, és 2020 folyamán Rozsnyó testvérvárosaiban mutatkozik be“ mondta el František Kardoš, a Rozsnyó Testvérvárosaiért Polgári Társulás képviseletében.

A kiállítás megnyitójára 2019. szeptember 12-én 15:30 órakor kerül sor a Rozsnyói Bányászati Múzeum Galériájában, a Bányászok tere 25. szám alatt. A tárlat 2019. október 30-ig tekinthető meg.

  • pre-i, rozsnyovidek


Hagyj üzenetet