Az Andrássyak nyomában Gömörben – ipartörténeti emlékek

Az Andrássyak nyomában Gömörben – ipartörténeti emlékek


Esemény részletek


Április 6-án, szombaton kerül sor az Andoras Polgári Társulás idei első eseményére – tanulmányutat szerveznek a környéken az Andrássy családhoz kapcsolódó ipartörténeti emlékek nyomában. A résztvevők Mgr. Silvia Lörinčíková, PhD, a Szlovák Nemzeti Múzeum Betléri Múzeumának történésze és Mgr. Norbert Mogyorósi, a Rozsnyói Bányászati Múzeum munkatársa vezetésével tekinthetik meg az emlékezetes helyeket.

A résztvevők találkozója reggel 9:00 órakor lesz a rozsnyói autóbusz-állomáson, innen indul a tanulmányút, melynek során az Oláhpatak (Vlachovo) térségében található Károly-hutát, grófi jégvermet, Andrássy-kastélyt, az alsósajói gyárat, az Etelka-hutát, a Betlér közeli Tamás-hutát, valamint a dernői Dénes-bányát és az egykori kastélyt keresik fel. A kirándulás délután fél háromkor a Rozsnyói Bányászati Múzeum Sentinel Élményközpontjában ér véget a Gömör bányászata és kohászata című új kiállítás megtekintésével.

A szervezők mikrobuszos szállítást biztosítanak, ha a férőhelyek beteltek, a további érdeklődők saját járművel is csatlakozhatnak a tanulmányúthoz. A rendezvényen a polgári társulás tagjain kívül bárki részt vehet, jelentkezni az oz.andoras@gmail.com e-mail címen vagy a 0918 723 500 telefonszámon lehet április 1-ig.  A részvételi díj az Andoras tagjai számára 6 eur/fő, nem tagok számára 8 eur/fő.

  • pr-i, rozsnyovidek, fotó: FB


Hagyj üzenetet