Bach Mindenkinek Fesztivál – tornaljai koncert

Bach Mindenkinek Fesztivál – tornaljai koncert


Esemény részletek


A Tornaljai Tompa Mihály Városi Művelődési Központ is bekapcsolódik a Bach Mindenkinek Fesztivál rendezvénysorozatába. 2019. március 21-én, csütörtökön 19.00 órától a tornaljai közönség ízelítőt hallhat J. S. Bach csellószvittjeiből, közreműködik Számel Bálint és Berki Ádám. A zeneszámok között Gecse Attila Bach életéből szolgál néhány érdekességgel. A belépés díjtalan!

2019. március 16-25. között ötödik alkalommal kerül megrendezésre Johann Sebastian Bach születésnapja alkalmából a Bach Mindenkinek Fesztivál. A 10 nap alatt koncertek zajlanak majd hangversenytermekben, templomokban, iskolákban, kórházakban, aluljárókban, tereken… Budapesten, vidéki városokban, határon túli településeken, összesen 250 helyszínen 3000 fellépő tolmácsolásában a kultúra Bach zenéjével szólít meg tízezreket! 

A Bach in the Subways nemzetközi programot egy New York-i csellista, Dale Henderson indította útjára 2010-ben azzal a céllal, hogy növelje a klasszikus zene iránti általános érdeklődést. Minden év márciusában, a zeneszerző születésnapja környékén a világ számos országában kiváló muzsikusok ünneplik a mestert ingyenes koncerteket adva nyilvános helyeken. Bach zenéjét ajándékként adják át a közönségnek, ezáltal remélhetőleg megkönnyítik a belépést a klasszikus zene birodalmába.

A kezdeményezéshez Magyarország 2015-ben csatlakozott. Az önkéntesség, a kultúra iránti elkötelezettség és a szervezés együttes eredményeként 2018-ra a rendezvénysorozat az ország legnagyobb ingyenes komolyzenei eseménysorozatává fejlődött. Az díjmentes programokon gyűjtést is szerveznek, hogy segítsék a Bethesda Gyermekkórház Alapítványát egy új lélegeztetőgép megvásárlásában. 



Hagyj üzenetet