Csütörtöki mozi: Loving Vincent

Csütörtöki mozi: Loving Vincent


Esemény részletek


A rozsnyói Apollo Mozi e havi programjának utolsó darabja a Loving Vincent című film, melyet 2018. szeptember 27-én, csütörtökön 19 órától vetítenek a Gömöri Hagyományok Házában (Betléri utca 8.). A belépő ára 3€.

S láskou Vincent / Loving Vincent

angol-lengyel animációs, életrajzi film, 95 perc, 2017

rendező: Dorota Kobiela, Hugh Welchman

szereplők: Robert Gulaczyk, Helen McCrory, Jerome Flynn, Saoirse Ronan

A Loving Vincent a világ első teljes egészében kézzel festett animációs filmje, amelyben minden egyes képkockát (65.000 db!) festőművészek készítettek, olajjal, vászonra, ahogy maga Vincent Van Gogh festette volna.

A heroikus vállalkozás, mely 2011-ben kezdődött, az angol Hugh Welchman és felesége, a lengyel Dorota Kobiela filmje, Van Gogh lenyűgöző világában játszódik. Több ezer festményen keresztül elevenednek meg életének legismertebb helyszínei és megfestett figurái, miközben a világ egyik legkedveltebb festőjének, Vincent Van Gogh-nak ellentmondásos életét és halálát vizsgálja a film. Kibontakozik az utolsó napok drámája és végre fény derül rejtélyes halálának körülményeire.
A filmforgatás után, több mint 100 képzőművész dolgozott egyszerre a közel 6 évig tartó folyamatban, hogy Van Gogh egyedi stílusában láthassuk ezt a lebilincselő történetet. (port.hu)

  • rozsnyovidek


Hagyj üzenetet