Kedden nyitott a Gombaszögi Nyári Tábor

Kedden nyitott a Gombaszögi Nyári Tábor

Több mint egy évtized után újra fiatalok lepték el a gombaszögi völgyet, július 12-én délután megnyitotta kapuit a Gombaszögi Nyári Tábor. 

DSCF1693

A krasznahorkai kempingtől búcsút vett tavaly a rendezvény, és idén visszatért régi-új helyszínére, a Szalóc melletti Gombaszögre. Kedd délutánra megérkeztek az első táborlakók és – hogy stílusosak legyünk – gombamód nőttek ki a földből a sátrak. A kocsmaterasz megtelt beszélgető, kártyázó, eszegető-iszogató fiatalokkal, a “kajaplaccon” is beindult az élet. A táborozók kóstolgatják az új helyszínt, az előzőnél lényegesebb nagyobb területű terepen minden eddigi lényeges pont – Közbeszéd, Korona, Márai, Sárga Szamár sátor, Gombaovi, Labirintus udvar, medence… – megtalálta a helyét.

DSCF1689

DSCF1684DSCF1687

A szervezők az önkéntesek segítségével hatalmas munkát végeztek az elmúlt hónapokban, ideszállítottak például egy közel százéves pajtaépületet, a leendő PajtaSzínház épületét, amelynek tetején még délután is dolgoztak. A résztvevők beköltözését, sátorállítását még az utolsó simítások hangjai, diszkrét kopácsolás kísérte, de a nagyszínpadon a húrokba csapott az első zenekar, a program beindult. A Gombaszögi Nyári Tábor hazatalált és ezzel új, izgalmas fejezet kezdődik a rendezvény történetében.

DSCF1695

DSCF1734

  • pr-i, rozsnyovidek

Portálunk idén is a Gombaszögi Nyári Tábor médiapartnere.



Hagyj üzenetet