Petőfi Sándor nemzetközi felolvasómaraton

Petőfi Sándor nemzetközi felolvasómaraton

“Ami igaz, az természetes, ami természetes, az jó és szerintem szép is. Ez az én esztétikám.”
(Arany Jánoshoz írt levele, Pest, március 31. 1847.)

Olvassunk újra együtt az idén 10. alkalommal sorra kerülő, nemzetközivé szélesedett felolvasómaratonon, melynek tavaly 9 országból több mint 33.000 résztvevője volt! Benedek Elek, Orbán Balázs, Jókai Mór, Arany János, Gárdonyi Géza, Móricz Zsigmond, Kányádi Sándor, Tamási Áron, Szabó Magda művei után 2018. február 20-án, a 195 éve született Petőfi Sándor (1823-1849) műveit szólaltatjuk meg. Ez az év egyúttal Az apostol megírásának és az 1848-as forradalomnak a 170. éves évfordulója.

Célunk, ráirányítani a figyelmet magyar irodalmunk egy-egy kiemelkedő személyiségének műveire és ezáltal az olvasás fontosságára, szépségére, arra, hogy olvasni jó. Szeretnénk, ha a pedagógusok, diákok mellett minél többen csatlakoznának életkortól, foglalkozástól, nemzetiségtől, stb. függetlenül. Ezért kérjük népszerűsíteni ezt az eseményt külföldön, belföldön élő barátok, ismerősök, rokonok körében, hogy minél több olvasni szerető személy részt vehessen ezen a határtalan megmozduláson.

Az előző évekhez hasonlóan a helyszín lehet valamely iskola osztálya, díszterme, tornaterme, könyvtár stb. a lehetőségekhez, körülményekhez mérten, vagy a Kájoni János Megyei Könyvtár előadóterme (utóbbihoz előzetes egyeztetés szükséges telefonon). A belföldi felolvasók nyomtatott könyvjelzőt kapnak (ha nem tudunk elegendő könyvjelzőt biztosítani minden résztvevő csoport számára, a bejelentkezések idejét vesszük figyelembe). Külföldre elektronikus formában juttatjuk el.

A jelentkezés online módon történik, február 13-ig. A jelentkezési űrlap elérhető a Kájoni János Megyei Könyvtár honlapján jobboldalt, a Petőfi Sándor felolvasómaraton fotóra kattintva. A jelentkezőket, intézmények, iskolák esetében a kapcsolattartó személyeket, pedagógusokat arra kérjük, hogy pontosan töltsék ki az online űrlapot, ami után a Küldés gombra kattintva történik a regisztráció.
Az esemény Facebook oldala: Petőfi Sándor felolvasómaraton – 2018
Fontos: a Facebook-os “like” vagy “ott leszek” nem számít bejelentkezésnek. Itt is megosztottuk a regisztrációhoz szükséges elektronikus űrlapot.

A korábbi évekhez hasonlóan várjuk a rendezvény Facebook oldalán való részvételt: Petőfi Sándorról szóló nehezebben hozzáférhető szövegeket, fotókat, a készülődéssel kapcsolatos pillanatképeket, vagy az erre az eseményre készített saját plakátok, rajzok posztolását, majd a visszajelzéseket, rövid beszámolókat, a felolvasás élményéről, érdekességeiről pár fotó kíséretében. Ezáltal képet kapunk ennek az országhatárokat átlépő rendezvénynek a hangulatáról, méreteiről, lényegéről, melynek mi is részesei lehetünk.

Kapcsolattartó: Török Edit tel. 0753-073489 – hétköznap: 8,00-15,00 óra között.



Hagyj üzenetet