Időutazás a múzeumban – szeptemberig látogatható a RETROkiállítás

Időutazás a múzeumban – szeptemberig látogatható a RETROkiállítás

Május végén nyílt meg a Rozsnyói Bányászati Múzeum RETROkiállítása, melyre közel száz érdeklődő volt kíváncsi a Galériában.

A megnyitót, melyen a múzeum igazgatója, Pavol Lackanič és a kiállítás kurátora, Pavol Horváth üdvözölte a megjelenteket, nagy érdeklődés övezte – tájékoztatott az intézmény.

Maga a kiállítás közvetlen és nem formális módon szólítja meg a látogatót, mutatja be a szocializmus időszakára jellemző hétköznapi háztartás berendezését és eszközeit. Hangsúlyosan jelenik meg a gyerekszoba berendezése a játékokkal, a konyha és annak tárgyai, eszközei, a nappali és a dolgozószoba. Gyűjteményes formában mutatják be a korabeli elektronikai és szabadidős eszközöket. A kiállítás érdekességét növeli azon látogatók személyes beszámolója, akik saját tulajdonukból kölcsönöztek tárgyakat a tárlatra, és ezáltal annak részévé váltak.

Gyönyörű kiállítás, minta időgéppel utaznék, pontosan így éltünk, amikor még kicsi voltam“, jelentette ki mosolyogva az egyik látogató.

A kiállítás szeptember 3-ig tekinthető meg, emellett pedig a hozzá kapcsolódó különféle érdekes kísérőrendezvények is várják majd az érdeklődőket.

  • pr-i, rozsnyovidek, fotók: Rozsnyói Bányászati Múzeum


Hagyj üzenetet