Virtuális tárlatlátogatással kedveskedik a látogatóknak a Rozsnyói Bányászati Múzeum

Virtuális tárlatlátogatással kedveskedik a látogatóknak a Rozsnyói Bányászati Múzeum

A Rozsnyói Bányászati Múzeum nem mindennapi projektet készített a nyilvánosság számára. Csatlakozva a világ számos pontján terjedő trendhez, az intézmény a www.banmuz.sk weboldalon elérhetővé tette a SENTINEL Élményközpont és a Szlovák-karszt és környéke természetrajzi tárlatának virtuális látogatását.

Bezárnak a Rozsnyói Bányászati Múzeum tárlatai

A megelőző intézkedések, melyeket az utóbbi napokban foganatosított Kassa megye az új koronavírus terjedésével kapcsolatban, korlátozták a megye kulturális intézményeinek tevékenységét is. Március 10-től a közegészségügy védelme érdekében bezárt minden múzeum, könyvtár, galéria és népművelési központ. Ha azonban mégis szeretnék megnézni a Rozsnyói Bányászati Múzeum kiállítási tárgyait, az egyedülálló virtuális tárlatlátogatásnak köszönhetően megtehetik nyilatkozta Rastislav Trnka, Kassa Megye Önkormányzatának elnöke.

A Rozsnyói Bányászati Múzeum virtuális tárlatlátogatását a megye támogatta anyagilag. A közelmúltban bevezetett korlátozások idején, amikor a kulturális intézmények zárva tartanak, az érdeklődők az otthonuk kényelméből virtuálisan megtekinthetik a múzeum kiállításait, a SENTINEL Élményközpontot, valamint a Szlovák-karszt és környéke természetrajzi tárlatát. A múzeum bízik abban, hogy a látogatók értékelik majd a kiállítások bemutatásának ezen rendhagyó formáját, és a rendkívüli helyzet elmúltával személyesen is megtekintik a tárlatokat.

A virtuális látogatás a múzeum honlapján érhető el az alábbi linken: https://www.banmuz.sk/expozicie/virtualna-prehliadka

Múzeumunk egyre nagyobb érdeklődésnek örvend, ezért is sajnáljuk, hogy a kialakult helyzet miatt az érdeklődők ezekben a napokban nem élvezhetik a Rozsnyói Bányászati Múzeum kiállításait. Ezért döntöttünk úgy, hogy csatlakozunk a világ múzeumaihoz és legalább ilyen módon közelebb hozzuk múzeumunkat a széles nyilvánossághoz indokolta a lépést a múzeum igazgatója, Pavol Lackanič.

A COVID-19 világjárvány és a karantén intézkedések miatt olyan világszerte ismert múzeumok tették már elérhetővé virtuálisan kiállításaikat, mint például a londoni British museum, a Musée d’Orsay Párizsban és sok egyéb intézmény.

– pr-i, rozsnyovidek, fotó: Rozsnyói Bányászati Múzeum FB



Hagyj üzenetet