Segélyvonalat működtet a város az idős emberek számára

Segélyvonalat működtet a város az idős emberek számára

Rozsnyó város segélyvonalat hozott létre, amely munkanapokon 8.00 órától 14.00-ig áll rendelkezésre. A szolgáltatás a magányos idős embereknek nyújt segítséget a bevásárlásban, orvosság házhoz szállításában.

A 0915 038 305-ös telefonszámot elsősorban olyan egyedül élő idős személyek és egészségkárosodott emberek hívhatják, akiknek nem él a városban közeli családtagjuk, rokonuk, és főleg az alapvető (higiénikusan csomagolt) élelmiszerek, tisztálkodószerek vagy gyógyszerek beszerzését szolgálja a legközelebb elérhető üzletben illetve gyógyszertárban. Az idősek és súlyos egészségkárosodott emberek számára a helyi Vöröskereszt tud ebédet biztosítani a 0903 993 338-as telefonszámon.

A segítséget igénylő személy a megadott 0915 038 305-ös telefonszámot tárcsázva bejelenti a nevét, lakcímét, az emeletszámot, és fontos, hogy közölje azt is, karanténban van-e. Készítse elő a beszerzendő áruk listáját, ne felejtse el megadni, van-e ételallergiája vagy -intoleranciája! Amennyiben az igénylő nem kér konkrét termékfajtát, a legolcsóbb alternatívát vásárolják meg számára. A vásárlás összege tartalmazza a táska árát. A fizetés csak készpénzben lehetséges, kérik, hogy az igénylő készítse elő a lehető legpontosabb összeget. Az áru átvételekor kötelező a maszk viselete.

A város azt kéri, a szolgáltatást csak a legszükségesebb alapélelmiszerek észszerű mennyiségű beszerzésére használják. Egyúttal arra kérik a lakosokat, figyeljenek a környezetükben, szomszédjukban egyedül élőkre, akiknek nincs segítsége, és ha tehetik, segítsenek vagy tájékoztassák őket erről a lehetőségről.

  • pr-i, rozsnyovidek, kép: pixabay.com


Hagyj üzenetet