Mától enyhültek a szájmaszk viselésére vonatkozó szabályok 

Mától enyhültek a szájmaszk viselésére vonatkozó szabályok 

A közegészségügyi hivatal (ÚVZ) tájékoztatása szerint szerdától meghatározott feltételekkel meg lehet tartani a sporteseményeket, a színházi előadásokat, a mozikban a vetítéseket, és enyhülnek a szájmaszk viselésére vonatkozó előírások – adta hírül a TASR. 

Szerdától nem kötelező a szájmaszk viselése a szabadban, ha legalább 2 méter távolságra vagyunk másoktól. Zárt térben és tömegrendezvényeken továbbra is kötelező a szájmaszk. Újra megengedett a sportrendezvények szervezése, meghatározott feltételek mellett a szurkolók is részt vehetnek az eseményeken.

A színházi eladásokon, filmvetítéseken, koncerteken és a többi előadáson sakktáblaszerűen rendezik el a nézőtéren a székeket. A fellépő művészeknek már nem kell negatív koronavírus-tesztet bemutatniuk. A közönség létszámát maximalizálták, ez idővel változni fog.

Szerdától kinyithattak a fedett sportlétesítmények, a strandok, a wellnessközpontok, az állatkertek és a botanikus kertek, a gyógyfürdők, és például a kriokamrák, a masszázsszalonok, a sóbarlangok és a kaszinók is.

  • tasr, fotó: pixabay.com


Hagyj üzenetet