Szlovákiában 53 új koronavírus-fertőzött van

Szlovákiában 53 új koronavírus-fertőzött van

Ma 53 újabb esetben diagnosztizálták az új típusú koronavírus-fertőzést Szlovákiában. A pozitív esetek száma ezzel 1851-re nőtt. Erről az Egészségügyi Információk Nemzeti Központja (NCZI) tájékoztatott a covid-19.nczisk.sk weboldalon.

A TASR híradása szerint az 53 új esetből 14-et Eperjes megyében, 12-őt Kassa megyében, 11-et Pozsony megyében, 10-et Zsolna megyében, hármat Nagyszombat megyében, kettőt Nyitra megyében, egyet pedig Trencsén megyében vettek nyilvántartásba.

Az új esetek számát Igor Matovič kormányfő is közzétette a közösségi oldalán még a hivatalos statisztikai adatok közlése előtt. „Sajnos túl sok ahhoz, hogy továbbra is csak az emberek felelős magatartásában bízzunk” – írta Matovič az új megbetegedések számára utalva.

Szerdán összesen 2284 mintán végezték el a koronavírus-tesztet. Az elvégzett tesztek száma ezzel 223 778-ra emelkedett. A COVID-19 betegségből Szlovákiában eddig 1477 személy gyógyult ki. Szerdán négy új gyógyultat vettek nyilvántartásba.

A COVID-19 betegséggel összefüggésben 10 személyt kezelnek kórházban, hét esetben igazolták a koronavírus-fertőzést. Három beteget az intenzív osztályon kezelnek, egy páciens mesterséges lélegeztetésre szorul.

A koronavírus okozta betegséggel kapcsolatba hozható elhalálozások száma nem változott. Szlovákiában eddig 28 személy halt bele a betegségbe. A hétnapos mozgó medián értéke jelenleg 20.

– tasr, kép: pixabay.com



Hagyj üzenetet