A jövő héten is folytatódik a távoktatás

A jövő héten is folytatódik a távoktatás

Január 18-tól, hétfőtől folytatódik a távoktatás az iskolákban – tájékoztatta a TASR hírügynökséget az oktatási minisztérium kommunikációs osztálya.

Csak az óvodák működnek, és csak az olyan szülők gyerekeit fogadják, akik a munkájuk miatt nem tudják máshogy megoldani a gyerek felügyeletét. Az iskolai napközik is működhetnek, elsősorban az egészségügyi dolgozók, a létfontosságú üzemekben dolgozók, vagy olyan szülők gyerekeit fogadják, akik nem tudnak otthonról dolgozni. Az alap- és középiskolások otthon tanulnak.

Néhány héttel ezelőtt az oktatási minisztérium bevezette az úgynevezett COVID-automatát, amely az járványügyi helyzetről tájékoztat A jelenlegi kedvezőtlen adatok azonban nem teszik lehetővé, hogy a gyerekek a jövő hétfőn visszaülhessenek az iskolapadba.

„Erőfeszítéseket tettünk, hogy a tanulók mielőbb visszatérhessenek az iskolába, de ez a jövő héten még nem lehetséges. Szlovákiában nagyon súlyos a járványhelyzet, ezért a szakértőkkel átértékeltük az eredeti tervet, és egyetértettünk abban, hogy egy ideig még minden marad a régiben” – mondta Branislav Gröhling (SaS), az oktatási tárca vezetője.

A jövő héten újraértékelik a helyzetet. „Január 18. után újból bejelentjük, mi várható a következő hétfőtől, január 25-től” – zárta Gröhling.

  • forrás: tasr, fotó: pixabay.com


Hagyj üzenetet