Egyre többen szorulnak kórházi kezelésre, Krajčí nem enyhítené az intézkedéseket

Egyre többen szorulnak kórházi kezelésre, Krajčí nem enyhítené az intézkedéseket

Romlik a járványügyi helyzet az országban, egyre több a kórházi kezelésre szoruló beteg. A hétnapos átlagot tekintve a fertőzöttség jelenleg 5089, 4017 beteget kezelnek kórházban – tájékoztatott kedden Marek Krajčí (OĽANO) egészségügyi miniszter, és közölte, ha most enyhítenék a járványügyi intézkedéseket, az a helyzet gyors romlásához vezetne.

A lélegeztetőgépre szorulók száma 337-ről 348-ra nőtt. Az elvégzett tesztek hétnapos átlaga 226 903. A PCR-tesztek 22 százaléka, az antigéntesztek egy százaléka volt pozitív. Krajčí hozzátette, a pozitív PCR- és antigéntesztek hétnapos átlaga 4793-ról 5089-re emelkedett. A PCR-teszteknél ez a szám 2156. Emelkedett a sürgősségi orvosi ellátásra szoruló fertőzöttek száma is. A mesterséges lélegeztetésre alkalmas ágyak 85 százaléka foglalt. „Úgy gondoljuk, hogy az oltás hatása a következő két-három hétben már érezhető lesz” – mondta Pavol Jarčuška epidemiológus. A COVID-19 miatt elhunytak száma 8014. 1620 egészségügyi dolgozó van karanténban.

A Rozsnyói járás továbbra is a fekete “zónában”

A COVID-automata alapján fekete az ország térképe. A jövő héten is négyes szintű figyelmeztetés lesz érvényben az országban.

A négyes, azaz fekete színnel jelölt járások száma 20-ra emelkedik. A legfertőzötteb járások: Bán (Bánovce nad Bebravou), Gyetva (Detva), Dunaszerdahely, Galánta, Galgóc (Hlohovec), Illava (Ilava), Turócszentmárton (Martin), Vágújhely (Nové Mesto nad Váhom), Simony (Partizánske), Pöstyén (Piešťany), Vágbeszterce (Považská Bystrica), Nagyrőce, Rozsnyó, Vágsellye, Trencsén (Trenčín), Nagyszombat, Stubnyafürdő (Turčianske Teplice), Zsarnóca (Žarnovica), Garamszentkereszt (Žiar nad Hronom) és Zólyom. Hármas szintű – bordó – figyelmeztetés 53 járásban lesz, kettes szintű – piros színnel jelölt – hatban – tájékoztatott kedden Marek Krajčí (OĽANO) egészségügyi miniszter.

  • forrás: tasr


Hagyj üzenetet