Nyári lovastábor az Aggteleki Nemzeti Parkban

Nyári lovastábor az Aggteleki Nemzeti Parkban

Bár még csak április első napjait mutatja a naptár, máris megérkezett a nyári táborok közül az “első fecske”, mégpedig a szomszédos magyarországi nemzeti parkból.

A Jósvafői Hucul-ménes 2008 óta hirdet gyermekek részére nyári lovas tábort az Aggteleki Nemzeti Park területén. A résztvevők bepillantást nyerhetnek a ménes életébe, megtanulnak lovat ápolni, bánni a lóval. Szakszerű lovas oktatáson túl délutánonként szakvezetőkkel barlanglátogatásokon vesznek részt, megismerkednek a környék érdekességeivel, látnivalóival.

Létszám: 6-16 fő

Elhelyezés: Komfortos faházakban az Aggteleki Baradla Kempingben.

Lovak: hucul kisló (131-145 cm marmagasság bottal)

Lovon töltött idő: 45 perc – 75 perc, lovas tudás szerint (lovon töltött idő)

Érkezés: 17:00-tól

Délelőtti program: A gyerekek lovagolnak, ki-ki tudásszintjének megfelelően osztályban vagy a kezdők futószáron. A hét második felében a Huculösvény akadályain (billenő-palló, kapu, magasított-palló) is gyakorlatozhatnak az ügyesebbek.

Délutáni program: A gyerekek kirándulnak a Szádvárra, túráznak a Baradla-barlangban, sétakocsikáznak Jósvafőn, rézkarperecet készítenek kézműves segítségével, a Jósvafő patakjainak vízi állatkáit vizsgálják meg mikroszkóppal.

Táborzárás: Az utolsó lovas napon a táborvezető versenyt rendez, csapatokra osztja a gyerekeket, akiknek például a Huculösvény néhány akadályán kell végig menniük, ahol megmutathatják, mennyit ügyesedtek az egy hét alatt. A tábort lezáró esti bulin izgalmas vetélkedőre is sor kerül, de az est fénypontja az eredményhirdetés.

Távozás: 11:00-ig

Tábor időpontok:
1. 2011. június 26- július 02. Korcsoport: 12-16 éves
2. 2011. augusztus 07 – 13. Korcsoport: 8-14 éves

Ár: 40 000 Ft/fő

További információ és jelentkezés:
Farkasné Kovács Ilona
30/768-3164
huculmenes@gmail.com
www.huculmenes.hu

Dátum: 2011-04-07


Hagyj üzenetet