Augusztusban bővül a régi könyvek börzéjének kínálata

A rozsnyói Pavol Dobšinský Gömöri Könyvtár honlapján arról tájékoztat, hogy szépirodalmi műveket selejteztek ki, augusztusban pedig gyermek és ismeretterjesztő irodalommal gyarapszik a börzére szánt könyvek listája.

Mint azt a könyvtár munkatársától megtudtuk, nem egyedi akcióról van szó, az 1989-es rendszerváltás utáni nagy selejtezést követően a régi könyvek börzéje lényegében folyamatosan tart. A börzére főleg olyan saját állományból vagy hagyatékból származó könyvek kerülnek, melyekből több kötet is található a könyvtárban, illetve amelyek iránt nincs érdeklődés.
A listát az eladások és az újabb válogatások után aktualizálják, folyamatos a selejtezés, hiszen az érkező friss kötetek számára is helyet kell biztosítani. A régi könyvek általában 1 euroért vehetők meg, a személyes helybeni vásárlás mellett – mivel a lista az interneten is elérhető – számos kérés érkezik a járás határain túlról is, melyeket postán keresztül teljesítenek.
Egyelőre főleg szépirodalom található a kiárusításban, szlovák és magyar nyelvűek vegyesen, és a tájékoztatás szerint még ebben a hónapban kiselejtezett gyermekirodalom és ismeretterjesztő könyvek reményében is érdemes lesz böngészni a listát.

pr-

Dátum: 2011-08-15