Meghívó a szlovákiai magyar szervezetek országos konferenciájára

Meghívó a szlovákiai magyar szervezetek országos konferenciájára

Diószegen rendezik meg a Szlovákiai Magyarok Kerekasztalának éves konferenciáját, melynek fő témája a kisebbségek jogállása lesz. A Kerekasztal arra kéri a szlovákiai magyar szervezeteket és intézményeket, csatlakozzanak, s vegyenek részt a közös munkában.

A Kerekasztal nyitott, politikai pártoktól független, önkéntes és informális intézmény, amely a szlovákiai magyar szervezetek egyeztető fóruma. Munkájában részt vehet minden olyan kulturális, önkormányzati, állami és civil szervezet (intézmény), amely Szlovákiában van bejegyezve és itt is működik, tevékenységi területe országos vagy regionális hatáskörű, a szlovákiai magyar közösség érdekében tevékenykedik, felelősséget érez a közösség fejlesztéséért és hatékony érdekérvényesítéséért, egyben vállalja, hogy a közmegegyezésen alapuló döntéseket a tevékenységében érvényesíti.

Minden évben minden szervezetnek újra kell regisztrálnia magát, azok a szervezetek, amelyek eddig nem voltak tagok, most jelentkezhetnek. A konferencia december 10-én, 9 órakor kezdődik a diószegi Tevel Szállóban.

A csatlakozni kívánó szervezeteknek ki kell tölteniük a jelentkezési lapot, és november 30-ig el kell juttatniuk a foruminst@foruminst.sk email címre, a Fórum Intézet postai címére (Fórum Intézet, Parková/Park utca 4., 931 01 Šamorín/Somorja), vagy telefonon is jelentkezhetnek a 031/5902790-es számon.

forrás: Szlovákiai Magyarok Kerekasztala

Dátum: 2011-11-10

Csatolmányok:Hagyj üzenetet