B. Kovács István volt a Könyvkuckó első vendége

B. Kovács István volt a Könyvkuckó első vendége

A bemutatott válogatáskötet Vass László esszéit, publicisztikai írásait, tárcáit ismerteti meg az olvasókkal, egyúttal emléket állít a méltatlanul elfeledett, rozsnyói születésű írónak.

Január 9-én került sor Rozsnyón a Könyvkuckó névre keresztelt rendezvénysorozat első estjére, melynek megálmodója, szervezője és házigazdája Ambrus Ferenc.
Az est vendége B. Kovács István gömörológus volt, bemutatták Rimaszombat (Várostörténeti barangolások I.) című új könyvét, valamint a "Maradj a néppel" című Vass László válogatáskötetet, mely a rimaszombati történész szerkesztésében jelent meg 2011-ben.
Ambrus Ferenc kérdéseire válaszolva B. Kovács István nemcsak az új kötetekről beszélt, hanem szóba került a Gömörország folyóirat is, valamint beszámolt a Gömör-Kishonti Múzeum Egyesület tevékenységéről és a Gömör-Kishonti Téka sorozatról, melynek a legújabb, 19. kötete a "Maradj a néppel" című könyv.
A kellemes hangulatú könyvbemutatót Ulman Gábor citerajátéka színesítette, Kristóf Henrietta, a dernői magyar alapiskola tanulója pedig felolvasott a bemutatott Vass László kötetből.

A Könyvkuckó házigazdája, Ambrus Ferenc elképzelései szerint havonta lesznek a Stop bár teázójában hasonló rendezvények, ahová írókat, költőket, történészeket, néprajzkutatókat, fotóművészeket szeretne meghívni, hogy legújabb munkáikról, műveikről beszélgessenek a résztvevőkkel. A elkövetkező hónapok Könyvkuckó estjein a tervek szerint olyan neves vendégekre számíthat a rozsnyói magyar értelmiségi közönség, mint Hunčík Péter, Závada Pál, L. Juhász Ilona, Grecsó Krtisztián vagy Magyar Zoltán.

-pr

fotó: Kmotrik Péter

Dátum: 2012-01-12


Hagyj üzenetet