Programok a tavaszi szünetre

Programok a tavaszi szünetre

Ma kezdődik az óvodások, iskolások egyhetes tavaszi szünete. Körülnéztünk, milyen szabadidős programok közül választhatnak a hét során a gyermekek és a középiskolás diákok.

A rozsnyói Szabadidőközpontban (Centrum voľného času)
február 27. és március 2.
között különböző szünidei szabadidős programok várják a gyermekeket: társasjátékok, vetítések, sport tevékenységek, séta a városban stb.
február 29 – március 1. – elegendő számú jelentkező esetén síelés Biele Vody síközpontban,
március 1-én 15.00 órától Jelmezbál a szabadidőközpontban – jelmezek felvonulása, legszebb jelmez verseny, szórakoztató játékok, belépő: 0,50 euro
Részvételi díj: szünidei szerviz – ebéddel 3 euro, ebéd nélkül 1 euro,
síelés – (CVC) tagoknak 2,50 euro, nem tagoknak 3,50 (felvonó díja saját költség)
Információ és jelentkezés: 7324711, 0904 320839

A város központjában a Zóna M (a városháza udvara) "A szabadidő hete" címen hirdette meg szünidei programját: naponta 13.00 és 17.00 óra között többféle tevékenység várja a fiatalokat, mint pl. ping-pong, pool, társasjátékok stb.

A Rozsnyói Református Egyházközség február 29-én, szerdán 9.00 és 16.00 óra között "Igei játszóházat" szervez a gyermekek részére, amelynek célja egy bibliai történet megismertetése és elmélyítése, énektanulás, közös játékok és foglalkozások.
A játszóház helyszíne a gyülekezeti terem (Kósa-Schopper utca 25.).

2012. március 1-3. között, azaz csütörtöktől szombatig, naponta 16.00-tól 20.00 óráig szeretettel várnak minden korosztályt a krasznahorkaváraljai kultúrházba. A Tavaszi kézműves műhelyben kicsik és nagyok sokféle kreatív foglalkozásban kipróbálhatják magukat: lesz egyszerű díszek készítése színes papírból, szobrok készítése zsírkőből, gipsz keretek készítése és festése, díszítés szalvétatechnikával, húsvéti díszek és kiegészítők készítése gipszből és papírból, selyemkendő festés. Belépődíj: 0,50 euro (az ár tartalmazza a foglalkozás anyagköltségét és egy kis frissítőt).

Végül pedig néhány kiállítást szeretnénk olvasóink figyelmébe ajánlani. A tavaszi szünidőt töltő diákok barátaikkal, de a csemetéjüket elkísérő szülők is betérhetnek egy finom sütire a cukrászdába, a teázóba egy melengető italra vagy olvasnivalót választani a könyvtárba és mindezek mellett érdekes fotókiállításokat is végignézhetnek. Aki még látni szeretné az alábbi tárlatokat, igyekeznie kell, mert mindhárom már csak szerdáig, február 29-ig látogatható: a Stefánia cukrászdában Kovács Oszkár izgalmas, jeges természeti képződményeket ábrázoló fotói láthatók Alaszka kék világa címmel, az Örök fiatalság teázóban Peniaško József fotói vannak kiállítva az Új történetek c. sorozatból. A könyvtárban szintén február utolsó napjáig látható Alexander Jirousek párizsi fotókiállítása. Péntektől, azaz március 2-tól viszont már egy következő kiállítás várja a látogatókat a könyvtárban: az Eduard Hladky csodálatos, víz alatti felvételeit bemutató, A csend világa című kiállítása bizonyára nagy élmény lesz gyermekeknek, felnőtteknek egyaránt.

Reméljük, sikerült néhány érdekes programot ajánlanunk, mindenkinek jó pihenést, kellemes időtöltést és tartalmas tavaszi szünetet kívánunk!

pr-

Dátum: 2012-02-27
Helyszín: -,


Hagyj üzenetet