Segítség Krasznahorka várának – új telefonvonalat létesítettek

A március 10-i tűzvészben súlyosan károsodott krasznahorkai vár további sorsát feszült figyelemmel követi a széles nyilvánosság és a sajtó is. A községhez számos aggódó kérdés és konkrét megkeresés érkezik és az internetes oldalakon is terjednek az összefogásra illetve adományozásra buzdító felhívások.

Ezért a hatékony és zökkenőmentes koordináció érdekében Krasznahorkaváralja Község Önkormányzata rendkívüli testületi ülésén egy speciális telefonvonal létrehozásáról döntött és arra kéri a nyilvánosságot, hogy valamennyi, felújítással kapcsolatos kérdésükkel, információ kérésükkel illetve segítségnyújtási ajánlatukkal az alábbi telefonszámot keressék fel:

+421 944 111 079

Az újonnan létrehozott telefonvonal működtetésével a község vezetésének célja a nyilvánosság hiteles tájékoztatása mellett az, hogy egy helyen fogadja és összpontosítsa a belföldről és külföldről érkező különféle segítségnyújtási ajánlatokat. A kapcsolattartó személy magyar, szlovák és angol nyelven tájékoztatja az érdeklődőket, illetve feljegyzi a vár felújításával kapcsolatos konkrét felajánlásokat.

Amennyiben Ön pénzbeli segítséget szeretne nyújtani, adományát a Szlovák Nemzeti Múzeum által létrehozott számlaszámra küldheti:

7000 44 37 43/8180

IBAN SK20 8180 000000 700044 3743
BIC/SWIFT: SUBASKBX

Ha Ön a felújításhoz szaktudását, szakmai segítségét kívánja felajánlani, szintén a fenti telefonszámon jelentkezhet.

Azon színházak és zenészek jelentkezését is erre a telefonszámra várják, akik szeretnének segítséget nyújtani egy jótékonysági kulturális rendezvény megvalósításában.

Bármilyen segítségüket őszintén köszönjük!

A krasznahorkai vár felújításával kapcsolatban a Szlovák Nemzeti Múzeum és Krasznahorkaváralja Önkormányzata hivatottak eljárni és hivatalos információkat adni. Arra kérik a lakosságot, hogy minden más, nem hivatalos forrásból származó információt ellenőrizzenek le.

A fent feltüntetett speciális telefonszámon kívül az alábbi e-mail címeken is kérhetnek tájékoztatást illetve informálódhatnak a Segítség a krasznahorkai várnak nevű új weboldalon.

helpforkrasnahorka@gmail.com
pomockrasnejhorke@gmail.com

fotó: Zivot pod hradom
prékop, www.rozsnyovidek.sk



Dátum: 2012-03-16