Családi, gasztronómiai nap Berzétén

Családi, gasztronómiai nap Berzétén

A gyermekek és szülők körében egyaránt nagy sikere volt a berzétei Lovasudvarban május 12-én első alkalommal megrendezett “Bárányos” napnak.

A szép nyári idő nagy tömeget vonzott szombaton a panzió és étterem környékére, ahol a program zajlott. A rendezvény főszereplői és névadói a juhok, bárányok voltak, a közönség láthatta a fejést, gyapjúnyírást, volt juhsajt készítők versenye és kóstolni, vásárolni is lehetett a sajtokból. A sátrak sok egyéb finomságot, többek között vadételeket, lángost, frissítőket is kínáltak, de nem hiányozhattak a kézműves portékák, termékek sem. A látogatók kedvükre válogathattak a gazdag programból: a színpadon környékbeli magyar és szlovák néptáncegyüttesek, a helyi alapiskola tanulói léptek fel, volt játszóház, ugrálóvár és a lovaglás is népszerű volt. Sok gyermeket vonzott a lóistálló, a panzió állandó látványossága, a mini állatkert a nyulakkal, különféle egzotikus madarakkal, az apróságok megcsodálták a bárányokat, kecskéket, simogatták, etették a pónikat és a csúszdák, mászókák, hinták is állandóan szolgálatban voltak.

A kisgyermekes családok számára ez valóban hiánypótló rendezvény volt, több hasonlóra is szükség lenne a környéken. Jó levegőn, kellemes környezetben együtt töltheti a család a napot, mindenki talál magának szórakozást, a gyermekek pedig élőben láthatják a régi szokásokat, hagyományokat, kézműves foglalkozásokat és nem utolsósorban közvetlen kapcsolatba kerülhetnek a természettel, az állatokkal. A rendezvény sikeréhez a kedvező időjárás és a jól megválasztott helyszín mellett a bőséges programkínálat, sok látnivaló és a kiváló szervezés is hozzájárult.

fotó: Prékop Ivett
pr-, www.rozsnyovidek.sk

 

Dátum: 2012-05-21


Hagyj üzenetet