Rozsnyói Magazin 2012. június 19.

Rozsnyói Magazin 2012. június 19.

A magyar adás tartalmából:
– Sikeresen szerepelt Komáromban, a 49. Jókai Napokon a rozsnyói gimnázium G.I.K.S.Z.E.R. diákszínpada, Papp Viktória és Bendžuch Karolina alakításdíjat, Kovács Péter pedig egyéni díjat kapott a Thébai Kft. című előadás látványvilágáért,
– Marek Maďarič kulturális miniszter és Rastislav Púdelka, a Szlovák Nemzeti Múzeum igazgatója meglátogatta a 100 napja leégett krasznahorkai várat. A szemlét követő sajtótájékoztatón elmondták, hogy júliustól kezdődik a tetőszerkezet felújítása, így a jövő nyáron megnyithatják az alsó és középső várat. A tájékoztatás szerint eddig 104 ezer euro adomány érkezett a vár megsegítésére.
– A régészeti feltárások miatt előreláthatólag meghosszabbítják a főtér nyugati oldala felújítási munkáinak átadási határidejét, a legutóbbi ellenőrző napon az itt található üzletek tulajdonosai panaszt tettek a bevételek elmaradása miatt.
– A rozsnyói Fábry Zoltán Alap- és Szakközépiskolában megkezdték az ablakok cseréjét.
– Sikeres rendezvényt tartott az Autómotor klub, mely közel ezer embert vonzott.
– Indul a nyári idegenforgalmi szezon – a Turisztikai Információs Központ meghosszabbította nyitvatartását és egy sikeres pályázatnak köszönhetően a nyár folyamán  zenés városnéző sétákat szerveznek, melyek az Andrássy emlékhelyeket mutatják be.

</body>
</html>

forrás: RVTV
pr-, www.rozsnyovidek.sk

Dátum: 2012-06-22


Hagyj üzenetet